Kookplaten

Kookplaten worden ontworpen in verschillende vormen. Bij Krëfel Keukens beschikken we over gas, elektrisch (inductie en vitrokeramisch) en domino inbouwkookplaten.


Kies je kookplaat op basis van de energiebron en/of aansluiting die beschikbaar is in jouw huis. Elke kookplaat heeft zijn eigen specifieke kenmerken en werkwijze, je koopt dus best eentje die bij jouw levens-en kookstijl past.

Gaskookplaat

Kookliefhebbers zweren bij gas. Deze kookplaten zijn ideaal voor iemand die volop geniet van de traditionele en authentieke
kookmethodes. Met dit soort kookplaat kan je de warmte goed regelen. Voor een gaskookplaat heb je natuurlijk wel een gasaansluiting nodig in de keuken. Het onderhoud van een gaskookplaat vergt iets meer tijd dan bij andere kookplaten, maar dit ben je al snel vergeten door de esthetische waarde die het toevoegt aan je keuken.

Elektrisch koken: vitro of inductie?

Bij een elektrische inbouwkookplaat wordt elektriciteit gebruikt om de kookplaat op te warmen. Er zijn drie soorten elektrische kookplaten in ons gamma: de klassieke elektrische kookplaten, vitrokeramische kookplaten en inductiekookplaten.

Ga zeker na of je elektriciteit aangepast is aan dit type aansluiting. Om zeker te zijn, vraag je dit best na bij je elektricien.

Meer info →
Domino kookplaat

Domino kookplaten combineren het beste van twee werelden. Je kan de kookplaten zelf samenstellen door, net zoals bij Domino, blokjes te plaatsen.
Kookliefhebbers die verkiezen om met verschillende soorten vuren te koken, kunnen met behulp van een Domino zowel gas als inductie installeren in hun keuken.

Met pandetectie wordt er aangegeven welke zone je het best gebruikt en kunnen er eveneens meerdere zones aan elkaar gekoppeld worden. Ook voor kantoorruimten is deze methode erg geschikt, zeker wanneer je over weinig plaats beschikt.