Koelkasten

Inbouw koelkasten worden volledig geïntegreerd in je keuken. Ze zijn verborgen aanwezig en passen bijgevolg perfect in je keukenruimte.

Bij de installatie van een inbouwkoelkast kan je best drie zaken met onze keukenconsulenten overlopen: de nishoogte en nisbreedte van de keukenkast waar de frigo in geplaatst zal worden en de deurscharnieren.

Afweging specificaties

De keuken is een ruimte waar we tegenwoordig veel tijd met anderen spenderen, ze wordt steeds intensiever gebruikt en dat geldt ook voor je inbouwtoestellen. Maak de keuze van je inbouwkoelkast daarom op basis van energiezuinigheid en volume. Kijk naar de energieklasse van je koelkast. Koelkasten worden gelabeld op basis van hoe milieuvriendelijk en energiebesparend ze zijn. Hoe hoger de score van het energielabel (bv. A+++-60%), hoe lager het verbruik aan energie en hoe hoger de besparing op je energiefactuur.

Bovendien moet het volume van je koelkast aangepast zijn aan je levenstijl. Afhankelijk van je levenswijze en gezinsgrootte reken je het best op een volume dat gaat van 150L tot meer dan 250L. Indien je ruimte beperkt is, kies je best voor een ergonomische koelkast-diepvriezer combinatie.

Geruisloze sluiting

Moderne koelkasten beschikken nu ook over deuren die zacht en voorzichtig toegaan, dankzij ingebouwde dempers in de scharnieren. Zo sluiten bepaalde keukendeuren die op een hoek van minder dan 20° automatisch en zonder geluid. Dit zijn kleine details die het koken gebruiksvriendelijk en aangenamer maken.

Voor het goed bewaren van etenswaren

Vershoudzones

Met specifieke laden/zones kan je ervoor zorgen dat alle specifieke voedingswaarden vers blijven. Zo bestaan er gematigde zones, frisse en koude zones met elk hun specifieke temperatuur en luchtvochtigheid.

Montagesysteem

Er bestaan drie verschillende soorten montagesystemen voor je inbouwkoelkasten: koelkasten met glijsysteem, met deur-op-deursysteem en met decorkader.

Koelkast
met sleepdeur of glijdeur

Het eerste type koelkast heeft een sleepdeur of glijdeur en is de eenvoudigste om te installeren. Ook wat budget betreft is dit systeem de goedkoopste oplossing.

Zowel de keukenkastdeur als de koelkast hebben eigen scharnieren. De keukenkastdeur wordt met behulp van deze scharnieren en deurgeleiders op de koelkast geplaatst. Bijgevolg zal de deur openglijden met de geleiders.

Koelkast
met deur-op-deursysteem

Bij het tweede type koelkast heeft een deur-op-deursysteem. De keukendeur wordt rechtstreeks vastgemaakt op de koelkastdeur. Het systeem is herkenbaar aan de zwaardere scharnieren, hierdoor kan het meer gewicht dragen.

Koelkast
met decorkader

Het derde type inbouwkoelkast is de koelkast met decorkader. Hierbij zal er rond de koelkastdeur een kader geplaatst worden die ingewerkt wordt en beschikt over een deurgreep.