Diepvriezers

Net zoals een inbouwkoelkast wordt een inbouwdiepvries mooi achter je keukenkasten weggewerkt. Let hierbij op de nismaten van je kasten, nl. de nisbreedte en de nishoogte, zodat het inbouwapparaat perfect in je keuken past. 


Inbouwdiepvriezers zorgen voor een goede en langdurige bewaring van etenswaren en maaltijden. Ze houden voeding geruime tijd vers, zodat je kan genieten van een lekkere maaltijd zonder koken in de avond.

Montagesysteem

Er bestaan drie verschillende soorten montagesystemen voor je inbouwdiepvriezers: diepvriezers met glijsysteem, met deur-op-deursysteem en met decorkader. 

Diepvriezers met glijsysteem

Het eerste type diepvriezer heeft een sleepdeur of glijdeur en is de eenvoudigste om te installeren. Ook wat budget betreft is dit systeem de goedkoopste oplossing. Zowel de keukenkastdeur als de diepvriezer hebben eigen scharnieren. De keukenkastdeur wordt met behulp van deze scharnieren en deurgeleiders op de diepvriezer geplaatst. Bijgevolg zal de deur openglijden met de geleiders. 

Diepvriezers met deur-op-deursysteem

Bij het tweede type diepvriezer heeft een deur-op-deursysteem. De keukendeur wordt rechtstreeks vastgemaakt op de diepvriezerdeur. Het systeem is herkenbaar aan de zwaardere scharnieren, hierdoor kan het meer gewicht dragen.

Diepvriezers met decorkader

Het derde type inbouwdiepvriezer is de diepvriezer met decorkader. Hierbij zal er rond de diepvriesdeur een kader geplaatst worden die ingewerkt wordt en beschikt over een deurgreep.

Vriessystemen

Verder is je diepvriezer ook uitgerust met een vriessysteem, ook hier kan een onderscheid gemaakt worden in verschillende categorieën. Deze categorieën worden bepaald op basis van hoe de diepvriezer voedsel afkoelt: statisch, beperkte rijpvorming of no frost.

Deze drie typen diepvriezers kunnen ook nog uitgerust worden met tal van functies, zoals koelsystemen, ijsmakers, temperatuuralarm, opendeuralarm en binnenverlichting.

Statische diepvriezer

De statische diepvriezer is het meest klassieke toestel onder de diepvriezers. Hij beschikt enkel over een vriesfunctie en is niet voorzien van een ventilator achteraan het inbouwapparaat. Des te lager in het toestel, des te lager de temperatuur.

Beperkte rijpvorming diepvriezer

In een diepvriezer met beperkte rijpvorming wordt een gelijke verdeling van de koude tot stand gebracht. Het voordeel hiervan is dat je minder snel zelf moet ontdooien, aangezien er minder ijsvorming of condensatie ontstaat.

No Frost diepvriezer

Een No Frost Diepvriezer zorgt ervoor dat je jouw diepvriezer nooit meer hoeft te ontdooien. Voor een duurzaam en langdurig gebruik ontdooi je gewoonlijk je diepvriezer enkele keren per jaar.

Bij aankoop van een diepvriezer met No Frost-technologie is deze klus verleden tijd. De technologie voorkomt namelijk ijsvorming doordat de koude lucht in je toestel wordt verdeeld. De warme lucht wordt automatisch met behulp van ventilatie uit je diepvrieskast gezogen, waardoor condensatie en ijsvorming verminderen. Hierdoor vermindert ook je energieverbruik, want ijsvorming werkt als isolator. Bovendien zou eten ook langer vers blijven, een groot pluspunt voor wie veel aan meal prepping doet.