Dampkappen

Dampkappen zorgen voor het afvoeren of filteren van kookgeuren en waterdamp in de keuken. Samen met het kookfornuis vormt de dampkap het centrum van de keuken, waardoor het design in belang toeneemt. Bij Krëfel Keukens bieden we een groot assortiment dampkappen aan.

Weg met kookgeurtjes

Je dampkap of afzuigkap vervult een primaire functie
in de keuken: de ruimte vrijmaken van geurtjes en waterdamp. Je keuken- en woonruimte blijft bijgevolg aangenaam fris en is helemaal klaar om gasten in te ontvangen.


De ruimte vrijmaken van geuren en waterdamp gebeurt door middel van externe luchtafvoer/extractie of hercirculatie/recyclage. Bij externe luchtafvoer wordt er een opening vanuit de keuken naar buiten voorzien en via deze luchtafvoeropening worden geuren naar buiten geleid. Bij hercirculatie worden de kooklucht en waterdamp eerst opgezogen, vervolgens gefilterd en daarna komt de gezuiverde lucht terug in je keuken terecht. Gebruik bij dit systeem ook zeker een koolstoffilter en blijf je keuken steeds voldoende verluchten. De keuze van afzuigsysteem is afhankelijk van de inrichting van je keuken en het al dan niet beschikken over een luchtafvoeropening.

Dampkap als aandachtstrekker

Naast deze primaire functie, heeft een dampkamp ook nog een decoratieve functie. Deze laatste neemt steeds meer toe in belang, doordat een dampkap sterk aanwezig is in de keuken en een ware aandachttrekker vormt. Beide functies worden vandaag gecombineerd in de laatste innovatieve afzuigsystemen met de beste technologieën.


Bij Krëfel Keukens heb je de keuze uit verschillende dampkappen, zoals decoratieve schouwdampkappen, eilanddampkappen, in- en onderbouwdampkappen, plafonddampkappen en telescopische dampkappen, werkbladdampkap… Kies uit verschillende breedtes van dampkappen, zoals 60 cm of 90 cm.

Soorten dampkappen