Ons verhaal

Een beetje geschiedenis

Krëfel(d)

In 1958 werd de onderneming Krëfel opgericht in Humbeek, een deelgemeente van Grimbergen. We ontleenden onze fonetische naam aan de Duitse stad Krefeld, die een sentimentele waarde had voor onze oprichter Dhr. Auguste Marcel Poulet.

Hij had gewerkt in de omgeving van deze stad alvorens hij dit avontuur startte. De Germaanse klank stond toendertijd gelijk aan superieure kwaliteit en duurzaamheid, vandaag zijn dit nog altijd de fundamenten die in ons bedrijfsleven gekoesterd en toegepast worden.

Groei & bloei

Aanvankelijk focuste Krëfel zich in de jaren 60 eerst op de postorderverkoop en de introductie van vernieuwende producten die een grote impact hadden op het gezinsleven, denk maar aan tv’s, wasmachines, koelkasten en fornuizen.

Naar mate de tijd vorderde, breidde het productassortiment geleidelijk aan uit, werden showrooms almaar groter in oppervlakte en namen kook- en keukengerelateerde apparaten steeds toe aan belang.

Nieuwe markt

Meer dan 25 jaar geleden ontwikkelde Krëfel Keukens zich verder uit een toegenomen interesse voor de keukenwereld. Uitgaande van een complementaire visie en een wisselwerking tussen de twee ondernemingen, groeide Krëfel Keukens uit tot een specialist in uitgeruste keukens op maat waarbij werkelijk niets onmogelijk is.

Krëfel Keukens wil ingerichte maatkeukens van superieure kwaliteit afleveren aan de Belgische consument. Wij wensen dat elke klant zijn keukendroom kan waarmaken, ongeacht het te besteden budget.

Onze beloftes

De volgende kenmerken dragen we hoog in het vaandel om keukendromen waar te maken:


  • Hoogstaande kwaliteit
  • Gratis offerte
  • Persoonlijk keukenadvies
  • Uitgebreid aanbod
  • Maatwerk
  • Klantvriendelijke service
  • Altijd in de buurt

Duurzaam handelen

Inzetten op de toekomst is voor ons prioritair. We houden van een ondernemende aanpak op gebied van ecologie en nemen in het hoofdkantoor graag initiatief om onze ecologische voetafdruk te verminderen.

Zo beschikt onze hoofdzetel over 12.000 m² aan zonnepanelen, wat goed is voor 1.074,6 ton minder CO₂. Onze opslagruimtes zijn ook geïsoleerd, zodat we tot 5°C winnen. We maken bovendien gebruik van gedecentraliseerde depots, hierdoor moeten onze Krëfel Keukens busjes minder afstand afleggen om onze keukens te installeren bij onze klanten. Dit komt ook weer ten goede van onze CO₂-uitstoot!

Verder nemen we gratis je oude elektrotoestellen terug mee om later te recyclen en dat geldt ook voor al het piepschuim en inpakmateriaal van je keuken.

Groene showrooms

Ook in onze showrooms gaan we bewust te werk en doen we inspanningen om groener en ecologischer te handelen.

Zo zijn bijna in al onze showrooms warmtepompen geïnstalleerd, waardoor ons verbruik 5 maal lager ligt dan met een traditionele ketel. Het grotendeel van onze showrooms wordt opgelicht met LED-lampen die 85% energiezuiniger zijn dan doorsnee gloeilampen, ze verbruiken ook 75% minder stroom dan halogeenlampen.

Internationale expansie

Om de internationale groei te verzekeren, werd Krëfel in 2019 overgenomen door de Franse groep United.B, die ook eigenaar is van het zusterbedrijf Boulanger in Frankrijk. United.B en Krëfel delen een gemeenschappelijk DNA en toekomstvisie. De verschillende bedrijven van de groep werken complementair en wisselen hun kennis en ervaring uit.

United.b brengt bedrijven samen die het leven van hun klanten verbeteren door middel van technologie.

Vandaag heten 15 Krëfel Keukens showrooms jou welkom en tellen we meer dan 30 professionele keukenconsulenten. Zij staan elke dag klaar om je een antwoord te bieden op al je keukenvragen en maken gebruik van hun vakexpertise om samen met jou je keukendroom uit te tekenen.