Het laatste keukennieuws

Tricks, tips en de laatste trends uit de keukenwereld

Wat steek jij achter je keuken?

14/11/20222 weken geleden

Na het selecteren van de juiste frontpanelen en het werkblad, moet je ook rekening houden met een achterwand voor je keuken. Deze is niet direct noodzakelijk, maar wel een praktische aanvulling op je keuken: met een achterwand bescherm je jouw muren tegen spatten van vet, sauzen en meer.


Waarom kies je voor een spatwand?

Je kan natuurlijk opteren voor een speciale, afwasbare muurverf om de muur van je keuken te beschermen, of deze betegelen. Toch zijn het geen ideale opties: de kans dat vuil in de muur of in de voegen trekt, is best groot. Beter kies je voor een speciale spatwand. Die bestaat uit één stuk en is zeer eenvoudig schoon te maken. Zo ziet je keuken er moeiteloos spik en span uit.

 

De juiste stijl

Voor het kiezen van de juiste spatwand heb je verschillende opties ter beschikking. Iedere stijl heeft zijn unieke eigenschappen en kwaliteiten, maar het is vooral de uitstraling die het verschil maakt. Zo kun je kiezen uit:

  • Een spatwand van hetzelfde materiaal als je werkblad. Hierdoor ontstaat een heel ruimtelijk effect, waarbij van een afstand nauwelijks te zien is waar het werkblad begint en de muur eindigt. Dit resultaat werkt het best bij wat neutralere werkbladen: drukke, gemêleerde werkbladen zorgen meestal voor een druk effect. Je kunt ook kiezen voor eenzelfde materiaal en print, maar dan een andere kleur, voor een speels effect.
  • Of kies voor een spatwand met motief. Hiervoor hebben we verschillende materialen, kleuren en prints beschikbaar. Heb je een houten werkblad? Dan kun je hier bijvoorbeeld kiezen voor een neutrale steenprint. Of kies een effen spatwand in een fraaie kleur.
  • Glazen spatwanden geven je keuken een lichte, open uitstraling. Het hoogglansmateriaal zorgt voor een modern effect. Je kunt kiezen voor doorzichtig glas, maar ook voor een glazen achterwand die aan de achterzijde is voorzien van een print. Deze komt krachtig over, dankzij de helderheid van het materiaal. Let wel dat een glazen wand niet geplaatst mag worden achter het fornuis.
  • Een heel praktische oplossing is het paneelwandsysteem. Dat werkt bijzonder goed bij keukens zonder bovenkastjes, aangezien het paneelwandsysteem voorzien is van mogelijkheden om plankjes en accessoires te bevestigen. Heb je wel bovenkasten? Dan kun je dit systeem inzetten om onder de kastjes accessoires te plaatsen, zoals haken voor keukengereedschap of een kruidenrekje. We hebben meer dan 100 verschillende decors voor dit systeem, er is dus zeker een motief beschikbaar dat aansluit op jouw stijl.


 

Kies je wand

Welke spatwand je ook kiest, het gebruik van één enkel paneel als spatwand heeft alleen maar voordelen. De keuze wand hangt af van je smaak, maar ook van de indeling van de rest van de keuken. Als je kijkt naar een praktische oplossing, dan staat het paneelwandsysteem bovenaan. De glazen spatwand daarentegen is de meest uitgesproken variant met een aantal toffe opties, zoals verlichting achter de wand.

Benieuwd naar alle mogelijkheden en de uitstraling van de verschillende opties? Wij maken je graag wegwijs in de verschillende opties! Vraag onze catalogus aan of kom eens een kijkje nemen in onze showrooms.

 


Wat wordt de look en feel van je nieuwe keukendeuren ?

Bij het ontwerpen van jouw nieuwe keuken kijken we samen naar je wensen en verwachtingen voor een prettige keuken. Een keuken moet praktisch...

Meer info →
Halloweenrecept: zoete spookjes

Het griezelige halloweenfeest is op komst! Een feest van griezelen… maar ook zeker van snoepen. Zorg voor een zoete traktatie met deze spook...

Meer info →
Welk sanitair kies jij in je keuken?

Bij het selecteren gaat veel tijd naar het samenstellen van de juiste vorm en het kiezen van de fraaiste keukenkastjes. Sanitair vormt ook e...

Meer info →
Een keuken op maat voor jonge gezinnen

Het gezinsleven kan soms hectisch en chaotisch zijn. Vooral met jonge kinderen is het prettig om altijd een oogje in het zeil te kunnen houd...

Meer info →
Je keuken als verlengstuk van je interieur

Vind jij het leuk om tijdens het koken betrokken te zijn bij de rest van wat er zich in de woonkamer afspeelt? Dan is een open keuken dé opl...

Meer info →
Kleur bekennen in de keuken

Hoewel veel van de keukens die wij ontwerpen wit, grijs of zwart zijn, is er nog veel meer mogelijk. Je kunt van een keuken een echte eyecat...

Meer info →

Aanmelden nieuwsbrief

Mis geen enkele actie!

Blijf je graag op de hoogte van de laatste acties en trends uit de keukenwereld?

Schrijf je dan in voor onze maandelijkse mailing boordevol nieuws.