Het laatste keukennieuws

Tricks, tips en de laatste trends uit de keukenwereld

Wat is het ideale werkblad voor jou?

10/12/202111 maanden geleden

Zodra je een keuken binnenstapt, zijn het vooral de grote elementen die de aandacht trekken en de sfeer grotendeels bepalen. De vloer, de keukenkastjes, het werkblad en de muren werken samen om één stijl neer te zetten die bij jou en je huis past. Belangrijk dus om goed na te denken over deze elementen. Het werkblad wordt vaak snel gekozen. Toch is het slim om daar ook goed over na te denken. Niet alleen qua kleur, stijl en uitstraling, maar ook qua materiaal stel je je daar best de juiste vragen bij. Hoe bepaal je wat voor jou het beste werkblad is?

Dagelijks gebruik bepaalt keuze

Ieder werkblad heeft zijn positieve en negatieve eigenschappen. Het één is stootvast, het ander minder gevoelig voor vlekken of schoonmaakmiddelen. Er zijn zelfs keukenwerkbladen waar je zonder problemen een hete pan of bakplaat op kunt zetten. Het is aan jou om te bepalen welk type blad het beste bij jouw dagelijkse routine past.

Vind je het belangrijk dat je een hittebestendig oppervlak hebt, wil je een stootvast aanrecht of wil je ’s avonds na een feestje zonder nadenken alle wijnglazen op het aanrecht kunnen zetten? Daarnaast speelt je budget natuurlijk een belangrijke rol in je keuze. De prijzen van werkbladen lopen nogal uiteen!

 

Stijl en vormgeving

Soms bepalen jouw stijl en de styling van je interieur al deels de keuze voor je werkblad. Niet alle werkbladen kunnen in alle kleuren geleverd worden. De meeste keuze heb je bij laminaat werkbladen. Gladde bladen zijn verkrijgbaar in ontzettend veel kleuren en motieven.

Wil je liever iets unieks? Dan kun je met Silestone werkbladen kiezen voor een grovere ‘Vulkaan-structuur’. Hoogglans werkbladen kun je vinden bij composiet, Silestone en graniet, maar ieder materiaal heeft zo zijn eigen look and feel. Graniet wordt bijvoorbeeld uit één stuk steen gesneden, waardoor je grillige patronen ziet en je keuken een unieke uitstraling krijgt. Een granieten werkblad komt zowel in moderne als klassieke keukens perfect tot zijn recht.

 

Vlekvrij en stootvast

Het schoonhouden van je keuken blijft een terugkerend karwei. Een eenvoudig te onderhouden werkblad maakt het je een stukje gemakkelijker. Hierbij werpt enkel graniet een beperking op: deze natuursteen is namelijk gevoelig voor zuren die je vindt in bijvoorbeeld wijn of vruchtensappen. Die kunnen verkleuringen en doffe plekken veroorzaken.

Andere materialen zijn wel kleurvast en makkelijker schoon te houden. Laminaat werkbladen zijn vervaardigd uit verschillende lagen en afgewerkt met een kunststof laag, waardoor ze iets gevoeliger zijn voor krassen en stoten dan bladen van andere materialen..

 

Werken in de keuken

Ga je flink aan de slag in de keuken? Dan is het goed om te weten wat je wel en niet kunt doen. Het is bij geen enkel werkblad verstandig om het te gebruiken als snijplank. Een mes kan ondanks de krasbestendige afwerking toch beschadigingen opleveren. Dekton is het sterkste en meest robuuste werkblad dat je kunt kiezen. Dit unieke materiaal is het meest gehard en bovendien zo hittebestendig dat je er hete pannen op kunt zetten. Probeer dat zeker niet bij een gelamineerd werkblad. Composiet, Silestone en graniet zijn wel hittebestendig, maar niet geschikt om voor langere tijd hete pannen of bakplaten op te zetten.


Wil je graag meer te weten komen over de verschillende types werkbladen? Lees hier meer over de eigenschappen van onze werkbladen!


Wat steek jij achter je keuken?

Na het selecteren van de juiste frontpanelen en het werkblad, moet je ook rekening houden met een achterwand voor je keuken. Deze is niet di...

Meer info →
Wat wordt de look en feel van je nieuwe keukendeuren ?

Bij het ontwerpen van jouw nieuwe keuken kijken we samen naar je wensen en verwachtingen voor een prettige keuken. Een keuken moet praktisch...

Meer info →
Halloweenrecept: zoete spookjes

Het griezelige halloweenfeest is op komst! Een feest van griezelen… maar ook zeker van snoepen. Zorg voor een zoete traktatie met deze spook...

Meer info →
Welk sanitair kies jij in je keuken?

Bij het selecteren gaat veel tijd naar het samenstellen van de juiste vorm en het kiezen van de fraaiste keukenkastjes. Sanitair vormt ook e...

Meer info →
Een keuken op maat voor jonge gezinnen

Het gezinsleven kan soms hectisch en chaotisch zijn. Vooral met jonge kinderen is het prettig om altijd een oogje in het zeil te kunnen houd...

Meer info →
Je keuken als verlengstuk van je interieur

Vind jij het leuk om tijdens het koken betrokken te zijn bij de rest van wat er zich in de woonkamer afspeelt? Dan is een open keuken dé opl...

Meer info →

Aanmelden nieuwsbrief

Mis geen enkele actie!

Blijf je graag op de hoogte van de laatste acties en trends uit de keukenwereld?

Schrijf je dan in voor onze maandelijkse mailing boordevol nieuws.