Het laatste keukennieuws

Tricks, tips en de laatste trends uit de keukenwereld

Voordelen en nadelen van een greeploze keuken

23/05/20222 maanden geleden

We zien steeds vaker dat mensen kiezen voor een greeploze (moderne) keuken. Deze fraaie oplossing zorgt voor een strakke keuken. Maar is een dergelijke greeploze keuken ook voor jou geschikt? Wij vertellen je graag over de voordelen en nadelen van een greeploze keuken.

Vormgeving

Het meest evidente verschil tussen een keuken met handgrepen en een keuken zonder handgrepen, is de esthetiek. Een greeploze keuken is strak en oogt modern. Je hebt niet het probleem van grepen die door de jaren heen uit de mode kunnen geraken. Een greeploze keuken is dus tijdloos… maar ook heel trendy!

Handgrepen daarentegen kunnen ook iets toevoegen aan je keuken. Een landelijke keuken met een moderne rvs-handgreep is heel modern, terwijl je hem met een zwarte knop weer klassieker maakt. Je kunt meer spelen met de stijl en jouw smaak. Een strakke keuken met een grote handgreep versterkt je keuken ook aanzienlijk. Bovendien kan een grote horizontale handgreep op een lade heel praktisch zijn om een keukendoek (tijdelijk) aan op te hangen!

 

Kindvriendelijk

Heb je handgrepen in de keuken? Dan is het voor kinderhandjes makkelijk om deuren open te trekken. Met een greeploze keuken is dat wat minder aan de orde. Deze zijn daardoor wat beter beschermd tegen nieuwsgierige kinderhanden.

Deuren met een push-to-open systeem zijn daarbij de veiligste optie, omdat je daar op de juiste plek moet drukken en met relatief veel kracht. Wil je jouw opgroeiende kinderen wat zelfstandigheid geven? Dan zullen ze met een keuken met handgrepen eerder uit de voeten kunnen. Greeploze deuren hebben geen uitstekende delen, waaraan kinderen zich kunnen bezeren.

 

Praktisch oogpunt

Geen handgrepen, dat betekent dat er niets is waar je achter kunt blijven hangen. Met een push-to-open systeem op je deuren kun je de kastdeuren eenvoudig openen, ook al heb je de handen vol. Een normale kastdeur (of een greeploze deur zonder push-to-open) kun je daarentegen makkelijker dicht doen als je iets in je handen hebt.

Een softclose-scharnier helpt je om de deuren zacht te sluiten. Heb je minder grip in je handen? Dan kun je baat hebben bij een goede handgreep of met het push-to-open systeem. Schoonmaken is eenvoudiger bij een greeploze keuken, omdat je geen rekening hoeft te houden met handgrepen. Het nadeel is wel dat je telkens de kastdeuren moet aanraken als je een deur moet openmaken, zodat je kastdeuren eerder vuil worden dan wanneer je een handgreep gebruikt.

 

Onbesliste strijd

Zoals je merkt, valt er voor beide genoeg te zeggen. De keuze voor een greeploze keuken hangt echt af van je eigen voorkeur en situatie. Door de duurzame materialen van onze keukens zul je van beide keuzes jarenlang plezier hebben. Door gebruik te maken van het aanbod in kleuren en materialen kunnen wij binnen iedere stijl een fraaie en praktische keuken neerzetten, precies op maat en naar jouw wensen.

Kom gerust eens naar onze showrooms om de verschillende opties te zien en te ervaren welke mogelijkheden wij kunnen bieden.

 


Kleur bekennen in de keuken

Hoewel veel van de keukens die wij ontwerpen wit, grijs of zwart zijn, is er nog veel meer mogelijk. Je kunt van een keuken een echte eyecat...

Meer info →
Haal het maximale uit je nieuwe keuken met deze tips

Een nieuwe keuken ontwerpen en inrichten is niet zo eenvoudig. Er zijn zoveel elementen waar je rekening mee moet houden! Onze keukenconsule...

Meer info →
Maak een stijlvolle keuken met open keukenkasten

Wanneer mensen bij ons een keuken komen uitzoeken, is een van de belangrijkste vragen die ze aan ons vragen: welke stijl deuren kies je hier...

Meer info →
Maak je keuken af met deze gadgets

In je keuken maak je het jezelf het liefst zo gemakkelijk mogelijk. Het is niet alleen een veelgebruikte leefruimte, maar ook een die vooral...

Meer info →
Hoe bepaal je een krachtige keukenopstelling

Mensen komen vaak naar onze showrooms met een bepaald beeld voor ogen. Ze hebben afbeeldingen gezien op sociale media of op de televisie, en...

Meer info →
Meer gebruiksgemak met een goed gekozen voorraadkast

De keuken is in veel huizen een centraal punt. Een plek waar je samenkomt, goede gesprekken hebt en gezellige momenten beleeft. Een gebruiks...

Meer info →

Aanmelden nieuwsbrief

Mis geen enkele actie!

Blijf je graag op de hoogte van de laatste acties en trends uit de keukenwereld?

Schrijf je dan in voor onze maandelijkse mailing boordevol nieuws.