Het laatste keukennieuws

Tricks, tips en de laatste trends uit de keukenwereld

Recept: zijdezachte paascupcakes

14/04/20223 maanden geleden

Pasen staat in het teken van nieuw leven. De zachtheid van dit frisse begin vormde de inspiratie van deze zijdezachte cupcakes. Natuurlijk voert geel als kleur de boventoon in deze frisse lekkernijen. In de cupcakes gebruiken we zelfgemaakte lemon curd en Italiaanse meringue als topping. Wil je het jezelf wat makkelijker maken? Dan kun je ook een potje lemon curd kopen en voor een makkelijkere botercrème kiezen. Maar geloof ons: de zijdezachte structuur van de Italiaanse meringue zul je niet snel vergeten!

Dit heb je nodig voor 12 paascupcakes:

Cupcakes

  • 200 gram fijne kristalsuiker
  • 50 gram zachte boter
  • 2 grote eieren, gesplitst
  • 150 gram Griekse yoghurt
  • Citroenrasp van een halve citroen
  • 120 gram zelfrijzend bakmeel

Lemon curd

  • 2 eidooiers
  • 1 citroen
  • 125 gram witte basterdsuiker
  • 125 gram boter

Italiaanse meringue

  • 2 eiwitten
  • 40 ml water
  • 160 gram suiker
  • Snufje zout 


Zo maak je de cupcakes

Verwarm de oven op 180 graden Celsius. Zet 12 cupcakevormpjes in een cupcakeblik.

Klop de suiker, de boter en de eidooiers in een kom. Voeg de Griekse yoghurt en de citroenrasp toe. Klop het mengsel glad.

Zeef het zelfrijzend bakmeel boven het beslag en spatel het er voorzichtig doorheen.

Klop de eidooiers tot zachte pieken en spatel dit voorzichtig door het beslag.

Vul de cupcakevormpjes en bak ze zo’n 18-23 minuten, dan zijn ze gaar.

 

Zo maak je de lemon curd

Klop de eidooiers los. Rasp de schil van de citroen (in dit geval: de andere helft) en pers hem uit. Smelt de boter en de suiker au bain-marie.

Voeg de citroenschil en het sap toe en schenk er heel langzaam, terwijl je blijft roeren, de losgeklopte eidooiers bij.

Verwarm het geheel onder voortdurend roeren, tot je een dikke massa hebt. Schenk deze in een schone pot en laat ze afkoelen. De lemon curd is in de koelkast ongeveer 4 weken houdbaar.

Wil je een zuurdere lemon curd? Voeg dan een extra citroen toe!

 

Zo maak je de Italiaanse meringue

Houd 20 gram suiker apart. Doe de rest van de suiker en het water in een steelpannetje en breng dit aan de kook. Gebruik een suikerthermometer om de exacte temperatuur te meten.

Als de temperatuur van de suikersiroop ongeveer 113 graden is, begin je met het mixen van de eiwitten met een snufje zout. Een vrijstaande mixer of keukenmachine is hier ideaal voor. Voeg geleidelijk de achtergehouden 20 gram suiker toe.

Haal de suikersiroop van het vuur als deze 118 graden heeft bereikt. Giet de siroop al kloppend en heel langzaam (in een dun straaltje) bij de eiwitten.

Zet de mixer op maximale snelheid en klop het schuim tot het op kamertemperatuur is of lauw aanvoelt.

 

Zo maak je de paascupcakes

Laat alle onderdelen goed afkoelen. Spuit een nestje van het Italiaanse schuim op de cupcakes. Je kunt ook een lepel van het schuim op de cakejes leggen en er een kuiltje in drukken.

Klop een deel van de lemon curd los en schep een theelepel van de lemon curd in het kuiltje van het Italiaanse schuim. Indien gewenst kun je de rand van het schuim decoreren met wat geraspte chocolade.

Smakelijk!

 




Kleur bekennen in de keuken

Hoewel veel van de keukens die wij ontwerpen wit, grijs of zwart zijn, is er nog veel meer mogelijk. Je kunt van een keuken een echte eyecat...

Meer info →
Haal het maximale uit je nieuwe keuken met deze tips

Een nieuwe keuken ontwerpen en inrichten is niet zo eenvoudig. Er zijn zoveel elementen waar je rekening mee moet houden! Onze keukenconsule...

Meer info →
Maak een stijlvolle keuken met open keukenkasten

Wanneer mensen bij ons een keuken komen uitzoeken, is een van de belangrijkste vragen die ze aan ons vragen: welke stijl deuren kies je hier...

Meer info →
Maak je keuken af met deze gadgets

In je keuken maak je het jezelf het liefst zo gemakkelijk mogelijk. Het is niet alleen een veelgebruikte leefruimte, maar ook een die vooral...

Meer info →
Hoe bepaal je een krachtige keukenopstelling

Mensen komen vaak naar onze showrooms met een bepaald beeld voor ogen. Ze hebben afbeeldingen gezien op sociale media of op de televisie, en...

Meer info →
Voordelen en nadelen van een greeploze keuken

We zien steeds vaker dat mensen kiezen voor een greeploze (moderne) keuken. Deze fraaie oplossing zorgt voor een strakke keuken. Maar is een...

Meer info →

Aanmelden nieuwsbrief

Mis geen enkele actie!

Blijf je graag op de hoogte van de laatste acties en trends uit de keukenwereld?

Schrijf je dan in voor onze maandelijkse mailing boordevol nieuws.