Het laatste keukennieuws

Tricks, tips en de laatste trends uit de keukenwereld

Paasbrood maakt je brunch volledig

05/04/20231 jaar geleden

Met deze lekkere Paasbrood op je keukentafel ben je zeker van een geslaagde brunch.

INGREDIËNTEN voor 1 brood

450 gr bloem - 275 ml melk - 40 gr suiker - 5 gr zout - 50 gr boter (op kamertemperatuur) - 7 gr gedroogde gist - 1 ei om te bestrijken - optioneel: 2 eieren

Benodigdheden

Theedoek - mixer met deeghaken

BEREIDING

Meng de gist met de suiker en melk door elkaar. Doe de bloem en zout in een mengkom en voeg het melkmengsel toe. Doe dan de boter in stukjes erbij en mix het deeg ca. 8 minuten tot het elastisch aanvoelt en de boter helemaal is opgenomen. Kneed het met je handen nog een paar keer goed door.

Doe het deeg in de bebloemde kom en dek af met een iets vochtige schone theedoek. Zet op een warme tochtvrije plek. Laat het deeg 45 minuten rijzen.

Haal het daarna uit de kom en kneed nogmaals een paar keer door. Verdeel het deeg in 3 gelijke stukken. En rol uit tot strengen van tussen de 40 tot 50 cm. Vlecht de 3 strengen in elkaar op een bakplaat met bakpapier. Leg de ongekookte eieren in de vlecht. Duw de uiteinden van de vlecht onder de vlecht. Dek de deegvlecht af met de theedoek en laat weer 45 min rijzen. Verwarm de oven op 190 graden.

Verwijder de theedoek en klop 1 ei los en bestrijk de bovenzijde van het deeg. Bak het brood in ca. 30 minuten in de oven tot het mooi goudbruin en gaar is. Laat afkoelen op een rooster.


 




Het kookballet: kies je keukenmaestro

In het harmonieuze orkest van je keuken is de keuze van de oven cruciaal. Als een getalenteerde orkestleider moet hij de warmte met precisie...

Meer info →
De gids voor een sprankelend werkblad!

Het werkblad is het centrale punt van de keuken en zet de trend voor kleur en elegantie. Maar zoals alle werkbladen moet het worden onderhou...

Meer info →
De ultieme gids voor het kiezen van het perfecte werkblad (deel 2/2)

Bij het ontwerpen van je op maat gemaakte keuken is de keuze van het werkblad heel belangrijk.Het moet niet alleen functioneel zijn, maar oo...

Meer info →
De ultieme gids voor het kiezen van het perfecte werkblad (deel 1/2)

Bij het ontwerpen van je op maat gemaakte keuken is de keuze van het werkblad heel belangrijk.Het moet niet alleen functioneel zijn, maar oo...

Meer info →
De chocolademousse: een romig en luchtig dessert voor iedereen toegankelijk

Wie heeft er nooit een chocolademousse geprobeerd? Dit klassieke, tijdloze en geliefde dessert is romig en luchtig en trekt iedereen aan. Wi...

Meer info →
DIY: maak je eigen chocolade-eieren! 🤤

De klokken komen bijna langs.Wat is er leuker dan hen een handje te helpen door zelf lekkere chocolade-eitjes te maken.🔔Ontdek vandaag, same...

Meer info →

Aanmelden nieuwsbrief

Mis geen enkele actie!

Blijf je graag op de hoogte van de laatste acties en trends uit de keukenwereld?

Schrijf je dan in voor onze maandelijkse mailing boordevol nieuws.