Het laatste keukennieuws

Tricks, tips en de laatste trends uit de keukenwereld

Ontwerp een ‘grote’ kleine keuken

08/03/20225 maanden geleden

Ook in een beperkte ruimte kun je een droomkeuken bouwen. Niet iedereen heeft de ruimte om zo’n trendy open keuken met een kookeiland te plaatsen. Toch zijn er genoeg mogelijkheden om een compacte keuken te ontwerpen die aan al je wensen voldoet. Omdat we bij Krëfel Keukens al onze keukens op maat maken, kunnen we namelijk maatwerk leveren voor iedere woning. Zo kunnen we iedere vierkante meter optimaal benutten.


Bergruimte

Laten we met de meest evidente kwestie beginnen: de bergruimte. Een kleine keuken heeft weinig kasten, en daardoor ook een beperkte opbergruimte. Dat kun je op een paar manieren oplossen.

  • Denk aan bovenkastjes. Het liefst tot aan het plafond, voor voorwerpen die je bijna nooit gebruikt. Let bij het kiezen van bovenkastjes op de hoogte. Ze moeten laag genoeg hangen om praktisch te gebruiken, maar het oogt ruimer als ze wat hoger hangen. Bovendien moet het niet zo zijn dat je telkens je hoofd stoot ;) .
  • Hoge onderkasten zijn een van onze specialiteiten. Waar standaard keukenkastjes 75 centimeter hoog zijn, heb je met een hoge onderkast een hoogte van 90 centimeter. In de praktijk levert je dat één plank per onderkast extra op.
  • Praktische opbergoplossingen benutten de kastruimte optimaal. Draadmandjes aan de binnenzijde van de kastdeuren, lade-indelingen en draaisystemen in een hoekkast zorgen voor een optimaal gebruik van je keukenruimte. Denk daarbij ook aan plintlades, mocht je niet gecharmeerd zijn van onze hoge onderkasten.
  • Gebruik een andere ruimte voor het opbergen. Heb je bijvoorbeeld extra bergruimte in de kelder? Dat is misschien een praktische plek voor bakspullen. Of zet een servieskast in de eetkamer, zodat je borden, glazen en bestek van daaruit direct op tafel kunt zetten.
  • Is het mogelijk om je muren te gebruiken? Met een pannenrek verplaats je pannen naar een muur en kun je een fraaie eyecatcher maken. Met een beugel tegen de achterwand van je keuken hang je daar je keukengereedschap op. Dat bespaart je weer een lade. Ook een kruidenrekje tegen de wand is een praktische oplossing. Maar houd het rustig, het oog wil ook wat.


 

Combineren

Denk eraan om apparaten te combineren. Kies bijvoorbeeld voor een combi-oven met magnetronfunctie. Wanneer je oven een stoomfunctie heeft, kun je deze ook gebruiken voor het bereiden van eten. Daardoor heb je minder pannen nodig. En als je de juiste middelen hebt, kan je meerdere gerechten bereiden in één pan. Doe bijvoorbeeld je groenten in een stoommandje en plaats dat boven je aardappelen.

 

Werkblad

Een van de belangrijkste elementen in je keuken is nog altijd je werkblad. Als je op één kastbreedte moet koken, zul je snel te weinig ruimte ervaren. Houd daar rekening mee bij het ontwerpen van je keuken (geen nood, onze keukenconsulent zijn er om te helpen met de juiste keuzes). Heb je een open keuken? Dan kun je wellicht jouw eettafel als extra werkblad gebruiken door die in de directe buurt van je keuken te plaatsen.

Zoals je ziet heeft ook een kleine keuken genoeg mogelijkheden. Wij denken graag met je mee en laten je met liefde een aantal van onze bijzondere oplossingen zien. Zo haal ook jij het maximale uit je kleine keuken!

 


Kleur bekennen in de keuken

Hoewel veel van de keukens die wij ontwerpen wit, grijs of zwart zijn, is er nog veel meer mogelijk. Je kunt van een keuken een echte eyecat...

Meer info →
Haal het maximale uit je nieuwe keuken met deze tips

Een nieuwe keuken ontwerpen en inrichten is niet zo eenvoudig. Er zijn zoveel elementen waar je rekening mee moet houden! Onze keukenconsule...

Meer info →
Maak een stijlvolle keuken met open keukenkasten

Wanneer mensen bij ons een keuken komen uitzoeken, is een van de belangrijkste vragen die ze aan ons vragen: welke stijl deuren kies je hier...

Meer info →
Maak je keuken af met deze gadgets

In je keuken maak je het jezelf het liefst zo gemakkelijk mogelijk. Het is niet alleen een veelgebruikte leefruimte, maar ook een die vooral...

Meer info →
Hoe bepaal je een krachtige keukenopstelling

Mensen komen vaak naar onze showrooms met een bepaald beeld voor ogen. Ze hebben afbeeldingen gezien op sociale media of op de televisie, en...

Meer info →
Voordelen en nadelen van een greeploze keuken

We zien steeds vaker dat mensen kiezen voor een greeploze (moderne) keuken. Deze fraaie oplossing zorgt voor een strakke keuken. Maar is een...

Meer info →

Aanmelden nieuwsbrief

Mis geen enkele actie!

Blijf je graag op de hoogte van de laatste acties en trends uit de keukenwereld?

Schrijf je dan in voor onze maandelijkse mailing boordevol nieuws.