Het laatste keukennieuws

Tricks, tips en de laatste trends uit de keukenwereld

Met een zwarte keuken kan je alle kanten op

26/11/20211 jaar geleden

Dé trend van het moment is de zwarte keuken en zwart sanitair of accessoires. Daarin kun je zo ver gaan als je zelf wilt, maar wij laten je graag een paar mogelijkheden zien.

Zwarte keuken

Een zwarte keuken straalt stijl en klasse uit. Dat is sober, statig en laat zien dat je alles onder controle hebt. In een compleet zwarte keuken maak je een fraaie afwisseling met materialen en afwerkingen. Gebruik bijvoorbeeld een glanzend werkblad op matte keukenkastjes – of precies andersom. Een lichtstrip onder je werkblad of keukenkastjes geeft je keuken een unieke en moderne uitstraling. Je kan ook ‘all the way’ gaan: een volledig zwarte keuken met zwarte muren en een zwarte vloer. Durf jij dat aan?

 

Industrieel, modern of chic

Met de achterwand en vloer zet je namelijk de toon voor je keuken. We gidsen je graag door enkele stijlkeuzes. Kies je bijvoorbeeld voor een neutrale zwarte keuken, dan maak je deze met een roestbruine achterwand en een grof houten vloer perfect passend in een industrieel interieur. Liever een moderne look? Kies dan voor hoogglans tegels tegen de wand en een gietvloer. Streef je een chique look na? Denk dan aan een visgraat vloer en een achterwand in een sfeervolle kleur. Met de juiste accessoires zoals verlichting, apparatuur en sanitair breng je jouw finishing touch aan voor de stijl die jij voor ogen hebt.

 

Afwerkingen en sfeer

Het ene zwart is het andere niet. Hoogglans zwart komt al heel anders over dan mat zwart, om maar een voorbeeld te geven. Bovendien zijn er verschillende tinten zwart, die wel op elkaar moeten aansluiten. Let dus op wanneer je de verschillende elementen van jouw keuken kiest. Een stenen werkblad met een lichte ader of structuur breekt het massieve zwarte oppervlak op een heel aangename wijze. Combineer verschillende afwerkingen voor een frisse uitstraling en een sfeer die in jouw huis past.

 

Combineren met andere kleuren

Zwart is een heel prettige kleur om mee te werken bij het indelen van je keuken. Ze past namelijk bijna overal bij. De trend van dit moment is de combinatie met beige en aardetinten, wat erg fraai staat.

Combineer je zwarte fronten met een bruin werkblad, dan zorgt dat voor een fraai en prettig contrast. Dezelfde kleur kun je gebruiken als plint, waardoor de keuken nog meer een eenheid vormt. Met de muur en de vloer breng je kleuraccenten aan, maar ook keukenapparatuur en accessoires op het aanrecht zetten de toon voor de stijl.

Zwarte keukens doen het goed met greeploze deuren, maar mocht je even een accent willen om het zwarte oppervlak te breken, dan laten zwarte fronten zich ook prima combineren met RVS of zwarte hoogglans grepen. Voor een rustige keuken combineer je zwart bij voorkeur met diepe, donkere kleuren zoals roestbruin of met warme natuurtinten zoals avocadogroen.

 

Met de tijd mee

Heb je nog een prima keuken, maar is ze toe aan een opfrisbeurt? Denk er dan eens over na om een deel van je keuken te vernieuwen. Kastdeurtjes vervangen zorgt al voor een frisse wind in je keuken, maar ook je werkblad of het sanitair en de handgrepen van je kastjes vervangen, geeft je keuken een heel nieuwe uitstraling. Inspiratie opgedaan? Kom met je ideeën naar een Krëfel Keukens showroom in jouw buurt en we bekijken wat voor jou de beste oplossing is.

Deze klant koos voor een zwarte leefkeuken met industriële look. Lees de getuigenis en ontdek de foto’s.

“Ik ben zo blij met mijn leefkeuken! Ze is nu al het hart van ons huis. Ik had nooit gedacht dat wat ik voor ogen had ook effectief realiseerbaar zou zijn binnen ons budget, maar met Krëfel Keukens is het gelukt!”Wat steek jij achter je keuken?

Na het selecteren van de juiste frontpanelen en het werkblad, moet je ook rekening houden met een achterwand voor je keuken. Deze is niet di...

Meer info →
Wat wordt de look en feel van je nieuwe keukendeuren ?

Bij het ontwerpen van jouw nieuwe keuken kijken we samen naar je wensen en verwachtingen voor een prettige keuken. Een keuken moet praktisch...

Meer info →
Halloweenrecept: zoete spookjes

Het griezelige halloweenfeest is op komst! Een feest van griezelen… maar ook zeker van snoepen. Zorg voor een zoete traktatie met deze spook...

Meer info →
Welk sanitair kies jij in je keuken?

Bij het selecteren gaat veel tijd naar het samenstellen van de juiste vorm en het kiezen van de fraaiste keukenkastjes. Sanitair vormt ook e...

Meer info →
Een keuken op maat voor jonge gezinnen

Het gezinsleven kan soms hectisch en chaotisch zijn. Vooral met jonge kinderen is het prettig om altijd een oogje in het zeil te kunnen houd...

Meer info →
Je keuken als verlengstuk van je interieur

Vind jij het leuk om tijdens het koken betrokken te zijn bij de rest van wat er zich in de woonkamer afspeelt? Dan is een open keuken dé opl...

Meer info →

Aanmelden nieuwsbrief

Mis geen enkele actie!

Blijf je graag op de hoogte van de laatste acties en trends uit de keukenwereld?

Schrijf je dan in voor onze maandelijkse mailing boordevol nieuws.