Het laatste keukennieuws

Tricks, tips en de laatste trends uit de keukenwereld

KitchenAid maakt het maken van je recepten gemakkelijker

07/03/20236 maanden geleden

Snel een heerlijke maaltijd of smakelijk tussendoortje op tafel toveren? Jouw KitchenAid robot maakt het je wat gemakkelijker! Ontdek een van onze favoriete receptjes: overheerlijke Italiaanse pierogi met worst. Smakelijk 😋!

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ingrediënten voor 24 pierogi

Deeg

300 g tarwebloem (type 550) - 130 g crème fraîche - 80 g koude boter, in blokjes - 1 middelgroot ei - 1/2 theelepel bakpoeder - 1/2 theelepel fijn zeezout

Vulling

Ongeveer 500 g Italiaanse worst, zonder vel

Om mee te bestrijken 

1 losgeklopte eierdooier - 1 eiwit

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 200 °C (heteluchtoven).

Voorzie 1 ronde koekjescutter (Ø 10 cm).

Rijstijd: 15 minuten

Baktijd: 22–25 minuten

Recept

Doe de ingrediënten voor het deeg in de mengkom en meng met de platte menghaak (snelheidsstand 2–4) tot een deeg.

Rol het deeg dun uit op een met bloem bestoven werkoppervlak. Snijd met de koekjescutter cirkels uit het deeg. Verzamel het overgebleven deeg en rol het opnieuw uit. Herhaal dit totdat al het deeg is gebruikt.

Verdeel de Italiaanse worst in 24 of 48 porties. Leg wat worst in het midden van elke deegcirkel en bestrijk de rand van elke cirkel voor de helft met eierdooier. Vouw de cirkels samen tot halve cirkels. Druk de randen aan met een vork. Verdeel de pierogi gelijkmatig over de bakplaten, bestrijk ze licht met eiwit en laat ongeveer 15 minuten rusten.

Bak vervolgens 22–25 minuten in de voorverwarmde oven.

 

 Geniet ervan 💙 !


Creëer een leuke koffiecorner

Als je het ons vraagt, is koffie toch wel de drank die de wereld draaiende houdt. Daarom laten wij je in deze blog graag zien hoe jij je eig...

Meer info →
Paasbrood maakt je brunch volledig

Met deze lekkere Paasbrood op je keukentafel ben je zeker van een geslaagde brunch.INGREDIËNTEN voor 1 brood 450 gr bloem - 275 ml melk - 40...

Meer info →
Recept: frisse wraps met komkommer en tomaat

Voor een heerlijk frisse maaltijd gaat er niets boven frisse smaken. Verse groenten, kerrie en een verse knoflooksaus maken het feest comple...

Meer info →
Zo kies je de ideale handgreep

Tijdens het ontwerpen van je keuken krijgen alle onderdelen aandacht: het werkblad, de kastdeuren en het sanitair. Maar naar welke handgreep...

Meer info →
Waarom onze keuken showrooms bezoeken?

Wil je knopen doorhakken over de keuze voor je nieuwe keuken? Dan gaat er niets boven een bezoek aan onze showroom. Wij hebben een grote sel...

Meer info →
Energie besparen in de keuken? Wij geven jou onze tips mee!

We dragen allemaal ons steentje bij aan een beter milieu. Zo zijn we ons steeds meer bewust van ons energiegebruik. Met deze tips kun je daa...

Meer info →

Aanmelden nieuwsbrief

Mis geen enkele actie!

Blijf je graag op de hoogte van de laatste acties en trends uit de keukenwereld?

Schrijf je dan in voor onze maandelijkse mailing boordevol nieuws.