Het laatste keukennieuws

Tricks, tips en de laatste trends uit de keukenwereld

KitchenAid maakt het maken van je recepten gemakkelijker

07/03/20231 jaar geleden

Snel een heerlijke maaltijd of smakelijk tussendoortje op tafel toveren? Jouw KitchenAid robot maakt het je wat gemakkelijker! Ontdek een van onze favoriete receptjes: overheerlijke Italiaanse pierogi met worst. Smakelijk 😋!

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ingrediënten voor 24 pierogi

Deeg

300 g tarwebloem (type 550) - 130 g crème fraîche - 80 g koude boter, in blokjes - 1 middelgroot ei - 1/2 theelepel bakpoeder - 1/2 theelepel fijn zeezout

Vulling

Ongeveer 500 g Italiaanse worst, zonder vel

Om mee te bestrijken 

1 losgeklopte eierdooier - 1 eiwit

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 200 °C (heteluchtoven).

Voorzie 1 ronde koekjescutter (Ø 10 cm).

Rijstijd: 15 minuten

Baktijd: 22–25 minuten

Recept

Doe de ingrediënten voor het deeg in de mengkom en meng met de platte menghaak (snelheidsstand 2–4) tot een deeg.

Rol het deeg dun uit op een met bloem bestoven werkoppervlak. Snijd met de koekjescutter cirkels uit het deeg. Verzamel het overgebleven deeg en rol het opnieuw uit. Herhaal dit totdat al het deeg is gebruikt.

Verdeel de Italiaanse worst in 24 of 48 porties. Leg wat worst in het midden van elke deegcirkel en bestrijk de rand van elke cirkel voor de helft met eierdooier. Vouw de cirkels samen tot halve cirkels. Druk de randen aan met een vork. Verdeel de pierogi gelijkmatig over de bakplaten, bestrijk ze licht met eiwit en laat ongeveer 15 minuten rusten.

Bak vervolgens 22–25 minuten in de voorverwarmde oven.

 

 Geniet ervan 💙 !


Optimaliseer jouw opbergruimte in de hoogte: gids voor bovenkasten

De inrichting van jouw keuken gaat niet alleen over het kiezen van jouw werkblad of apparaten. Voor een functionele en aangename keuken in h...

Meer info →
De rustieke symfonie van cottagekeukens: een ode aan gezelligheid en authenticiteit

Ver weg van de stadsdrukte en de dictaten van de gepolijst moderne stijl, verschuilen zich in huizen met door de tijd gepatineerde stenen sc...

Meer info →
Het kookballet: kies je keukenmaestro

In het harmonieuze orkest van je keuken is de keuze van de oven cruciaal. Als een getalenteerde orkestleider moet hij de warmte met precisie...

Meer info →
De gids voor een sprankelend werkblad!

Het werkblad is het centrale punt van de keuken en zet de trend voor kleur en elegantie. Maar zoals alle werkbladen moet het worden onderhou...

Meer info →
De ultieme gids voor het kiezen van het perfecte werkblad (deel 2/2)

Bij het ontwerpen van je op maat gemaakte keuken is de keuze van het werkblad heel belangrijk.Het moet niet alleen functioneel zijn, maar oo...

Meer info →
De ultieme gids voor het kiezen van het perfecte werkblad (deel 1/2)

Bij het ontwerpen van je op maat gemaakte keuken is de keuze van het werkblad heel belangrijk.Het moet niet alleen functioneel zijn, maar oo...

Meer info →

Aanmelden nieuwsbrief

Mis geen enkele actie!

Blijf je graag op de hoogte van de laatste acties en trends uit de keukenwereld?

Schrijf je dan in voor onze maandelijkse mailing boordevol nieuws.