Het laatste keukennieuws
Tricks, tips en de laatste trends uit de keukenwereld
Halloweenrecept: zoete spookjes
26/10/2022 1 jaar geleden
Het griezelige halloweenfeest is op komst! Een feest van griezelen… maar ook zeker van snoepen. Zorg voor een zoete traktatie met deze spookjes. Je bepaalt zelf hoe eng je ze maakt! De meringuespookjes decoreer je met wat gesmolten chocolade of een decoratiestift, waarmee je het gezicht en decoraties tekent.
Wat heb je nodig? * 4 eiwitten * 280 gram kristalsuiker * Bakplaat met bakpapier * Oven op 110 graden Celsius
Zo maak je meringue
* Doe de eiwitten in een vetvrije kom en klop met een (hand)mixer tot stijve pieken. Voeg schep voor schep de helft van de suiker toe.
* Laat de mixer draaien. Laat de eiwitten kloppen tot het volume verdubbeld is. Schenk vervolgens de helft van de resterende suiker erbij. Blijf kloppen tot het eiwit stevig, glad en glanzend is.
* Voeg vervolgens het laatste beetje suiker bij het eiwit. Mix dit alles stijf, tot het aan de garde blijft kleven.
* Verwarm de oven voor op 110 graden (of 100 graden op hetelucht) en leg bakpapier (of een siliconen mat) op een bakplaat.
* Je hebt nu twee mogelijkheden om ze op te spuiten. Voor creatieve en wilde spookjes gebruik je een spuitzak om spookjes te tekenen zoals je ze op papier zou tekenen. Je kunt ook een groot rond spuitmondje gebruiken. Houd hem boven de bakplaat en knijp in de spuitzak. Er zal nu een bolletje ontstaan onder de spuitzak. Haal de spuitzak iets omhoog en herhaal het, maar knijp minder hard. Trek vervolgens de spuitzak met een korte ruk weg, zodat er een puntje ontstaat.
* Bak de meringue droog in de oven. Het is lastig te zetten hoe lang dat moet, ze zullen snel 1,5 uur in de oven moeten. Zorg dat de schuimpjes niet verbranden.
* Zijn de spookjes volledig afgekoeld? Decoreer ze dan met een beetje gesmolten chocolade in een kleine spuitzak, om de spookjes te voorzien van een gezichtje en kleine illustraties.
Tip: laat de schuimpjes in de oven staan nadat ze klaar zijn. Zet de oven uit en laat de meringue nog een tijd drogen. Zet eventueel de ovendeur op een kiertje met een handdoek of pollepel.

Inspiratiegids: Kleuren zijn oneindig
De keuken is veel meer dan alleen een plek om maaltijden te bereiden. Het is het kloppende hart van je huis, waar mensen samenkomen, gesprek...
Meer info →Jaag je Smaakpapillen Schrik aan met een Spinnenweb Pizza voor Halloween
De herfst is aangebroken en daarmee een van de leukste feesten van het jaar: Halloween! Het is het perfecte moment om creatieve en angstaanj...
Meer info →Wat wordt de look en feel van je nieuwe keukendeuren ?
De keuken is vaak het kloppende hart van een huis, waar waardevolle momenten plaatsvinden. Als je je keuken een make-over wilt geven, zijn d...
Meer info →Creëer een leuke koffiecorner
Als je het ons vraagt, is koffie toch wel de drank die de wereld draaiende houdt. Daarom laten wij je in deze blog graag zien hoe jij je eig...
Meer info →Paasbrood maakt je brunch volledig
Met deze lekkere Paasbrood op je keukentafel ben je zeker van een geslaagde brunch.INGREDIËNTEN voor 1 brood 450 gr bloem - 275 ml melk - 40...
Meer info →Recept: frisse wraps met komkommer en tomaat
Voor een heerlijk frisse maaltijd gaat er niets boven frisse smaken. Verse groenten, kerrie en een verse knoflooksaus maken het feest comple...
Meer info →