Het laatste keukennieuws

Tricks, tips en de laatste trends uit de keukenwereld

Halloweenrecept: zoete spookjes

26/10/20221 maand geleden

Het griezelige halloweenfeest is op komst! Een feest van griezelen… maar ook zeker van snoepen. Zorg voor een zoete traktatie met deze spookjes. Je bepaalt zelf hoe eng je ze maakt! De meringuespookjes decoreer je met wat gesmolten chocolade of een decoratiestift, waarmee je het gezicht en decoraties tekent.

Wat heb je nodig?

* 4 eiwitten

* 280 gram kristalsuiker

* Bakplaat met bakpapier

* Oven op 110 graden Celsius

 

Zo maak je meringue

* Doe de eiwitten in een vetvrije kom en klop met een (hand)mixer tot stijve pieken. Voeg schep voor schep de helft van de suiker toe.

* Laat de mixer draaien. Laat de eiwitten kloppen tot het volume verdubbeld is. Schenk vervolgens de helft van de resterende suiker erbij. Blijf kloppen tot het eiwit stevig, glad en glanzend is.

* Voeg vervolgens het laatste beetje suiker bij het eiwit. Mix dit alles stijf, tot het aan de garde blijft kleven.

* Verwarm de oven voor op 110 graden (of 100 graden op hetelucht) en leg bakpapier (of een siliconen mat) op een bakplaat.

* Je hebt nu twee mogelijkheden om ze op te spuiten. Voor creatieve en wilde spookjes gebruik je een spuitzak om spookjes te tekenen zoals je ze op papier zou tekenen. Je kunt ook een groot rond spuitmondje gebruiken. Houd hem boven de bakplaat en knijp in de spuitzak. Er zal nu een bolletje ontstaan onder de spuitzak. Haal de spuitzak iets omhoog en herhaal het, maar knijp minder hard. Trek vervolgens de spuitzak met een korte ruk weg, zodat er een puntje ontstaat.

*  Bak de meringue droog in de oven. Het is lastig te zetten hoe lang dat moet, ze zullen snel 1,5 uur in de oven moeten. Zorg dat de schuimpjes niet verbranden.

* Zijn de spookjes volledig afgekoeld? Decoreer ze dan met een beetje gesmolten chocolade in een kleine spuitzak, om de spookjes te voorzien van een gezichtje en kleine illustraties.

Tip: laat de schuimpjes in de oven staan nadat ze klaar zijn. Zet de oven uit en laat de meringue nog een tijd drogen. Zet eventueel de ovendeur op een kiertje met een handdoek of pollepel.

 


Wat steek jij achter je keuken?

Na het selecteren van de juiste frontpanelen en het werkblad, moet je ook rekening houden met een achterwand voor je keuken. Deze is niet di...

Meer info →
Wat wordt de look en feel van je nieuwe keukendeuren ?

Bij het ontwerpen van jouw nieuwe keuken kijken we samen naar je wensen en verwachtingen voor een prettige keuken. Een keuken moet praktisch...

Meer info →
Welk sanitair kies jij in je keuken?

Bij het selecteren gaat veel tijd naar het samenstellen van de juiste vorm en het kiezen van de fraaiste keukenkastjes. Sanitair vormt ook e...

Meer info →
Een keuken op maat voor jonge gezinnen

Het gezinsleven kan soms hectisch en chaotisch zijn. Vooral met jonge kinderen is het prettig om altijd een oogje in het zeil te kunnen houd...

Meer info →
Je keuken als verlengstuk van je interieur

Vind jij het leuk om tijdens het koken betrokken te zijn bij de rest van wat er zich in de woonkamer afspeelt? Dan is een open keuken dé opl...

Meer info →
Kleur bekennen in de keuken

Hoewel veel van de keukens die wij ontwerpen wit, grijs of zwart zijn, is er nog veel meer mogelijk. Je kunt van een keuken een echte eyecat...

Meer info →

Aanmelden nieuwsbrief

Mis geen enkele actie!

Blijf je graag op de hoogte van de laatste acties en trends uit de keukenwereld?

Schrijf je dan in voor onze maandelijkse mailing boordevol nieuws.