Het laatste keukennieuws

Tricks, tips en de laatste trends uit de keukenwereld

De beste manier om je oven schoon te maken

08/11/20211 jaar geleden

Naast de kookplaat en de wasbak is de oven onmisbaar in een keuken. We hebben ze in veel verschillende vormen, met net zoveel functies. Zo zien we naast de standaard(hetelucht)oven steeds vaker combinaties met een magnetron of stoomoven. Op onze website kun je makkelijk een selectie maken met modellen die precies op jouw wensen aansluiten.


Veelzijdig apparaat

Door de toevoeging van dergelijke functies of zelfs complete bakprogramma’s zal je merken dat je een oven steeds vaker zal gebruiken voor het bereiden van maaltijden of gerechten. Je kan er niet alleen gerechten in bakken of grillen, maar ze zelfs pocheren, ontdooien of stomen. Dat biedt tal van mogelijkheden in je keuken. Wat is er makkelijker en prettiger dan je maaltijd rustig te bereiden op een moment waarop het jou uitkomt, om ze af te bakken voor iedereen aan tafel schuift? Er schuilt helaas ook een nadeel aan het veelvuldig gebruik van een oven. Je zal hem regelmatig moeten schoonmaken!

 

Zo maak je jouw oven schoon

Er zijn heel wat huis-, tuin- en keukentechnieken voor het schoonmaken van een oven. Een paar van de meest gebruikte technieken zijn:

  • Sommige mensen schrapen het grove vuil van de bodem, om hem daarna met schuursponsjes en schuurmiddelen verder schoon te krijgen.
  • Anderen maken een pasta van natriumcarbonaat en water. Veeg het uit op het vervuilde oppervlak en laat het een half uurtje inwerken. Veeg het vervolgens goed af.
  • Leg plakjes citroen in een ovenschaal en zet deze een kwartiertje in een voorverwarmde oven van 200 graden. Het vet wordt dan zacht en kan makkelijk weggeveegd worden.
  • Het rooster kan schoongemaakt worden met twee natte kranten. Leg ze een nacht op het rooster en ze moeten er weer als nieuw uitkomen.
  • Werkt dat alles niet? Dan kan je nog je toevlucht zoeken tot speciale ovenreinigers.

Nooit meer schoonmaken met pyrolyse

Heb je geen zin in dit vervelende en intensieve klusje? Dan kan je kiezen voor een oven met een pyrolysefunctie. Deze ovens verwarmen de achterwand en zijwanden tot enorm hoge temperaturen – tot wel 500 graden Celsius – en branden daarmee letterlijk al het vuil weg.
De functie werkt heel eenvoudig. Haal alle roosters en platen uit de oven en start het programma. De deur wordt vergrendeld tot het programma volledig is voltooid. Dat duurt één à twee uur, afhankelijk van je oven. Nadat de oven het programma heeft voltooid, hoef jij alleen nog maar de as onder uit de oven op te vegen. Door één of twee keer per jaar het pyrolyseprogramma van je oven uit te voeren, geniet jij van een stralend schone oven. Zonder gedoe!

Pyrolyse klinkt als een dure, extra functie, maar wij hebben zelfs al bij klassieke ovens modellen die beschikken over deze optie. Kijk eens bij ons aanbod ovens met pyrolyse. Je zal vast de oven vinden die perfect aansluit op al je wensen.

 


Wat steek jij achter je keuken?

Na het selecteren van de juiste frontpanelen en het werkblad, moet je ook rekening houden met een achterwand voor je keuken. Deze is niet di...

Meer info →
Wat wordt de look en feel van je nieuwe keukendeuren ?

Bij het ontwerpen van jouw nieuwe keuken kijken we samen naar je wensen en verwachtingen voor een prettige keuken. Een keuken moet praktisch...

Meer info →
Halloweenrecept: zoete spookjes

Het griezelige halloweenfeest is op komst! Een feest van griezelen… maar ook zeker van snoepen. Zorg voor een zoete traktatie met deze spook...

Meer info →
Welk sanitair kies jij in je keuken?

Bij het selecteren gaat veel tijd naar het samenstellen van de juiste vorm en het kiezen van de fraaiste keukenkastjes. Sanitair vormt ook e...

Meer info →
Een keuken op maat voor jonge gezinnen

Het gezinsleven kan soms hectisch en chaotisch zijn. Vooral met jonge kinderen is het prettig om altijd een oogje in het zeil te kunnen houd...

Meer info →
Je keuken als verlengstuk van je interieur

Vind jij het leuk om tijdens het koken betrokken te zijn bij de rest van wat er zich in de woonkamer afspeelt? Dan is een open keuken dé opl...

Meer info →

Aanmelden nieuwsbrief

Mis geen enkele actie!

Blijf je graag op de hoogte van de laatste acties en trends uit de keukenwereld?

Schrijf je dan in voor onze maandelijkse mailing boordevol nieuws.