Het laatste keukennieuws

Tricks, tips en de laatste trends uit de keukenwereld

Bereid thuis de perfecte paasbrunch!

08/04/20203 jaar geleden

Dit weekend is het al Pasen, maar dit jaar is het grote paasfeest bij familie helaas even uitgesteld. Organiseer daarom de perfecte paasbrunch bij je thuis! 

Brunch op je paasbest met deze 5 ideetjes van het Krëfel Keukens Team.



1. Haal eens alles uit de kast: bak zelf je eigen brood

Zit het koken deze week in je vingers? Ga voor deze brunch dan eens tot die extra mile en bak je eigen brood.

Hoe pak je dat precies aan? Simpel. Weeg je ingrediënten af (ieder zijn smaak :-)), doe ze in het bakje van je broodmachine, bakken maar en klaar!

 



2. Paasmilkshakes voor de kinderen

Zoek je naar een originele verrassing om te snoepen? Probeer dan zeker deze paasmilkshakes uit.

Je hebt niet veel nodig om het hele gezin te doen likkebaarden: 4 chocoladepaashazen (eentje per persoon), 2 bananen in stukjes, 8 bolletjes vanilleroomijs en 1 flesje melk van 500 ml.

Zorg voor een slagroomspuitbos en wat chocoladesaus of hagelslag voor de finishing touch!

 



3. Bloemen zijn altijd een goed idee!

Fleur je woonkeuken op met een levendig en kleurrijk boeketje. Laat het veilig aan je deur afleveren of pluk het gewoon helemaal zelf tijdens je dagelijkse wandeling in de tuin. Je zal zien, je kan behoorlijk creatief zijn met je eigen bloemen en planten.

Tulpen, narcissen, hyacinten en gerbera’s zijn bijvoorbeeld de bekendste bloeiers van dit moment. Ze brengen niet alleen sfeer in je keuken en woonkamer, deze ruikers doen je ook wanen in de wijde natuur.

Bij het snoeien van je Gomboom of paasboom in de tuin, kan je zeker wat takjes naar binnen halen. Sfeer verzekerd!

Tip: sommige planten kan je perfect op voorhand drogen, waardoor ze net wat langer staan!

 



4. Unieke tafelversiering

Ga je dit jaar voor een out-of-the-box tafeldecoratie? Probeer dan zelf onderstaande ideetjes van Pinterest uit.


Busseltje wortelen


Zet een ruime, langwerpige vaas klaar op je aanrecht en zet de bodem onder met een kleine cm water.

Schik de wortelen op hun beurt mooi in de vaas en zorg ervoor dat ze goed zichtbaar zijn aan de zijkanten.

Laat vervolgens het loof aan de wortelen en schik het zodanig dat het op blijft staan.

Gebruik wat takjes van andere planten of leuke bloemen uit je tuin om je boeket nog fleuriger te maken.





Eiervaasjes

Heb je al eens eieren uitgeblazen? Uitgeblazen eieren kunnen namelijk een heel leuk idee zijn voor de decoratie van je paastafel.

Neem enkele rauwe eieren en twee bordjes bij de hand. Haal er vervolgens ook enkele naaldjes bij en/of prikkertjes uit de keuken. Begin met een zo fijn mogelijk naaldje. Prik vervolgens voorzichtig met dit naaldje een gaatje in de onderkant, daarna prik je een gaatje in de bovenkant. Neem vervolgens een groter naaldje of prikker en maak het gaatje groter. Draai voorzichtig zodat het gaatje iets wijder wordt. Zorg dat de schaal niet breekt. Daarna doe je ook de andere kant. Zijn de gaatjes nog te klein? Leen dan even een schone spijker uit de gereedschapskist.

Vervolgens is je eitje klaar om uit te blazen. Neem het eerste bordje en blaas het ei boven het bordje uit. Spoel het eitje tenslotte uit en herhaal het uitblazen nog even opnieuw boven het tweede bordje, zodat het ei helemaal leeg en proper is. Het eerste bordje kan je gewoon als omelet opbakken en het tweede bordje kan je gewoon in de gootsteen kiepen.

Tenslotte neem je een schoteltje, onderzetter, dienblaadje of houten blokje dat je niet meer gebruikt en je lijmt de uitgeblazen eitjes een voor een vast met de onderkant, daar waar het hele fijne gaatje zit.

Je kan hierna de bodem van het eitje met wat water vullen en elk uitgeblazen ei voorzien van een mooie bloem. Je hebt uiteindelijk je eigen eiervaasje gecreëerd!





Paasvaas

De techniek van de eiervaasjes kan je vervolgens ook gebruiken als paasdecoratie op zich.

Kies voor eieren in verschillende kleuren en maten om de bodem van je vaas te vullen.

Vervolgens steek je er een bloemetje middenin.

Je kook- en eetruimte is helemaal opgefleurd met deze paasvaas!




 



5. Paaskuikentjes als bijgerechtje

Heb je nog een gerechtje nodig om je brunch af te maken? Waag je dan aan deze paaskuikentjes.

Ons stappenplan:
1. Kook de eieren 10 minuten, zodat ze hardgekookt zijn. Laat ze vervolgens afkoelen.

2. Pel al de eieren en leg ze voorzichtig op een bord.

3. Pak er een mesje bij en snij vervolgens van elk ei een klein stukje van de onderkant af, zodat het ei vlak komt te staan en op zichzelf kan staan.

4. Teken met het mesje net boven het midden van het eitje een gekarteld patroon uit. Herhaal dit voor alle eieren.

5. Haal vervolgens de hoedjes van elk eitje eraf en maak ze leeg in een kom met een koffielepeltje.

6. Meng het eigeel in de kom met 3 à 4 soeplepels mayonaise, wat basilicum, peper en zout.

7. Maak zelf een spuitzakje met een plastic zakje, door er een fijn tipje af te knippen. Doe vervolgens het gele eimengsel in de spuitzak.

8. Spuit vervolgens geleidelijk aan het eigeel in je vormpje gemaakt uit eiwit. Zet het hoedje uit eiwit er aan het einde op, zodat het eigeel mooi ingekapseld zit. Boots de oogjes na met kappertjes/bieslook en het bekje met een stukje wortel.

Smakelijk!





Inspiratiegids: Kleuren zijn oneindig

De keuken is veel meer dan alleen een plek om maaltijden te bereiden. Het is het kloppende hart van je huis, waar mensen samenkomen, gesprek...

Meer info →
Jaag je Smaakpapillen Schrik aan met een Spinnenweb Pizza voor Halloween

De herfst is aangebroken en daarmee een van de leukste feesten van het jaar: Halloween! Het is het perfecte moment om creatieve en angstaanj...

Meer info →
Wat wordt de look en feel van je nieuwe keukendeuren ?

De keuken is vaak het kloppende hart van een huis, waar waardevolle momenten plaatsvinden. Als je je keuken een make-over wilt geven, zijn d...

Meer info →
Creëer een leuke koffiecorner

Als je het ons vraagt, is koffie toch wel de drank die de wereld draaiende houdt. Daarom laten wij je in deze blog graag zien hoe jij je eig...

Meer info →
Paasbrood maakt je brunch volledig

Met deze lekkere Paasbrood op je keukentafel ben je zeker van een geslaagde brunch.INGREDIËNTEN voor 1 brood 450 gr bloem - 275 ml melk - 40...

Meer info →
Recept: frisse wraps met komkommer en tomaat

Voor een heerlijk frisse maaltijd gaat er niets boven frisse smaken. Verse groenten, kerrie en een verse knoflooksaus maken het feest comple...

Meer info →

Aanmelden nieuwsbrief

Mis geen enkele actie!

Blijf je graag op de hoogte van de laatste acties en trends uit de keukenwereld?

Schrijf je dan in voor onze maandelijkse mailing boordevol nieuws.