Het laatste keukennieuws

Tricks, tips en de laatste trends uit de keukenwereld

Bakken met de kids: éclairs

31/03/20202 jaar geleden

Zin in een echte uitdaging met de kinderen boordevol bakplezier? Waag je dan aan een namiddagje éclairs bakken. 

Een zelfgemaakt dessert om je vingers bij af te likken! 

 Recept voor 4 personen

Welke ingrediënten & benodigdheden heb je nodig?


Onze collega Lisa probeerde het recept alvast ook uit! 

 Ingrediënten

Soezen
• 100 ml melk
• 70 gram boter
• 100 ml water
• 4 eieren
• 100 gram bloemVulling

• 5 eidooiers
• 1 vanillestokje
• 500 ml melk
• 125 gram kristalsuiker
• 40 gram maïszetmeelChocoladetopping

• 50 gram room
• 50 gram fondantchocolade
• 50 gram glucosestroop

Of andere topping naar keuze 

 Benodigdheden
• 2 spuitzakken (soezen & afwerking)
• Oven met rooster
• Ovenhandschoenen
• Bakpapier
• Pan(nen) en Kookpot(ten)
• Mengkom
• Lepels
Ben je klaar om erin te vliegen? Wij ook!

Zoek alvast je benodigdheden en ingrediënten bij elkaar om vlot van start te gaan. Dit recept is ingedeeld in vier fasen: de eerste fase is de voorbereidingsfase nl. het klaarmaken van de soezen, in de tweede fase wordt de soezenvulling klaargemaakt, in de derde maar cruciale fase bereiden we een heerlijke chocoladetopping en in de laatste fase draait het om de afwerking.

Aan de slag! 
Fase 1: Het klaarmaken van de soezen

Neem een kleine kookpot en breng de boter, de melk en het water aan de kook. Voeg de bloem aan het mengsel toe. Roer door het mengsel tot je een droge massa verkrijgt. Tip: Je zal stevig moeten roeren!

Haal je ovenrooster alvast uit de oven en verwarm je oven voor op 200°C. Neem vervolgens je ovenrooster en leg een velletje bakpapier op de rooster. Je rooster is nu voorbereid om de eclairs te bakken.

Neem een mengkom en doe de droge massa in de kom. De droge massa is nu deeg geworden. Voeg aan deze droge massa één voor één de eieren toe. Neem de spuitzak en doe het mengsel in de spuitzak. Spuit lijntjes van ongeveer 10 cm totdat hij leeg is.

Schuif de ovenrooster vervolgens zelf in de oven wanneer hij op temperatuur is en laat je kinderen van op een afstand van het spektakel genieten. Let them rise! Laat de soezen ongeveer 30 minuten in de oven staan om hun vorm te verkrijgen. Neem ze vervolgens uit de oven met ovenhandschoenen en laat ze afkoelen.

 Fase 2: Het bereiden van de soezenvulling

Breng de melk aan de kook en voeg de inhoud van het vanillestokje toe. Voeg hierna de kristalsuiker aan de kokende melk toe.

Neem ondertussen een kom en meng het maïszetmeel met de eierdooiers. Roer goed totdat je een mengsel bekomt zonder klontertjes.

Vermeng vervolgens een deel van de kokende melk bij het eimengsel. Blijf goed roeren. Nadat je dit deel goed vermengd hebt, giet je het eimengsel opnieuw in de kokende melk. Kook het mengsel nog even op het vuur. Laat het mengsel nadien afkoelen.

 Fase 3: Het bereiden van de chocoladetopping

Neem een steelpan en doe de room en de glucose in de pan. Breng ze samen aan de kook. Meng vervolgens met de fondantchocolade en blijf goed roeren. Je verkrijgt een chocolademengsel.

 Fase 4: De afwerking

Neem de afgekoelde soezen erbij en snij ze dwars open met een scherp mesje (dit laat je best aan je mama of papa over).

Neem een spuitzak en neem de kom met de soezenvulling erbij. Spuit een vulling in elke soes. Bestrijk nadien elke soes met het chocolademengsel en kies eventueel nog een andere topping bv. chocoladehagelslag, bresiliennenootjes, gezouten pistachenootjes, kokosschilfers, ...En nu, smullen maar! 

Voor een lekker dessertje vind je altijd nog wel een gaatje.


Wat steek jij achter je keuken?

Na het selecteren van de juiste frontpanelen en het werkblad, moet je ook rekening houden met een achterwand voor je keuken. Deze is niet di...

Meer info →
Wat wordt de look en feel van je nieuwe keukendeuren ?

Bij het ontwerpen van jouw nieuwe keuken kijken we samen naar je wensen en verwachtingen voor een prettige keuken. Een keuken moet praktisch...

Meer info →
Halloweenrecept: zoete spookjes

Het griezelige halloweenfeest is op komst! Een feest van griezelen… maar ook zeker van snoepen. Zorg voor een zoete traktatie met deze spook...

Meer info →
Welk sanitair kies jij in je keuken?

Bij het selecteren gaat veel tijd naar het samenstellen van de juiste vorm en het kiezen van de fraaiste keukenkastjes. Sanitair vormt ook e...

Meer info →
Een keuken op maat voor jonge gezinnen

Het gezinsleven kan soms hectisch en chaotisch zijn. Vooral met jonge kinderen is het prettig om altijd een oogje in het zeil te kunnen houd...

Meer info →
Je keuken als verlengstuk van je interieur

Vind jij het leuk om tijdens het koken betrokken te zijn bij de rest van wat er zich in de woonkamer afspeelt? Dan is een open keuken dé opl...

Meer info →

Aanmelden nieuwsbrief

Mis geen enkele actie!

Blijf je graag op de hoogte van de laatste acties en trends uit de keukenwereld?

Schrijf je dan in voor onze maandelijkse mailing boordevol nieuws.