Het laatste keukennieuws

Tricks, tips en de laatste trends uit de keukenwereld

5 tips om gezond te eten

01/04/20202 jaar geleden

Vind je het moeilijk om gezond door het leven te gaan? Je hoeft heus niet altijd de gezondheidsgoeroe uit te hangen of je levensstijl helemaal aan te passen. 

Neem deze 5 tips in acht en je zal merken dat je weer terug door het leven fladdert.

 Tip 1: Maak van elke maaltijd een aangenaam moment

Stressmomenten kunnen een grote impact hebben op ons eetgedrag. Afhankelijk van persoon tot persoon, gaan we er net meer of net minder van eten. Zo is momenteel de valkuil bij thuiswerk dat het professionele leven en het huishouden moeilijk te scheiden zijn.

Probeer je pauzemomenten daarom bewust bijzonder, stress-vrij en aangenaam te maken. Op die manier heb je elke dag iets om naar uit te kijken en kan je jouw gedachten verzetten.
    
Omgekeerd kan natuurlijk ook, dat je net door (ongezond) eetgedrag een gevoel van stress ervaart. Zo kan bijvoorbeeld een teveel aan koffie, ongezonde vetten en suikers een gevoel van stress veroorzaken.
Gezond eten is dus de boodschap!

 Tip 2: Varieer in je eten

Moeite om elke dag een gezonde maaltijd op tafel te toveren? Maak er een spel van!
  
Schrijf alle groenten neer die jij en je gezin/huisgeno(o)t(en) graag lusten en willen uitproberen. Ieder om de beurt verzint een recept met als hoofdingrediënt die specifieke groente die op de lijst staat. Op deze manier probeer je eens wat nieuws, daag je anderen uit om iets lekkers voor jou te koken en eet je meer gevarieerd!

Onze belofte: Je gaat vanaf nu altijd uitkijken naar het avondeten!

Moeilijke eters thuis? Laat kinderen en andere moeilijke eters met je mee koken. Zo ontdekken ze al spelend wat de groente of het stukje fruit voorstelt, gaan ze het sneller lekker vinden en uitproberen.

 Tip 3: Neem je tijd om te eten

Haast je niet tijdens pauzemomenten. Neem je tijd om te eten en breng wat structuur in je dag. Dit maakt dat je bewuster omgaat met je pauzes en nadenkt over wat je eet. Te snel eten zorgt er namelijk voor dat je sneller grijpt naar een ongezond tussendoortje.

Velen onder ons hebben de gewoonte om het ontbijt – de belangrijkste maaltijd van de dag – over te slaan. Gooi het eens over een andere boeg en probeer een kwartiertje vroeger op te staan. Waag jezelf bijvoorbeeld eens aan het maken van een gezonde smoothiebowl met twee stukken fruit. Waanzinnig lekker!

Daarnaast is het niet alleen het moment om tijd te investeren in je gezonde maaltijden, het is ook zaaitijd: de ideale periode om in je eigen serre groenten en fruit te zaaien.

Geen groene vingers? Misschien levert de plaatselijke landbouwer, viswinkel of slager uit je buurt wel groenten, fruit of ander lekkers aan huis.

 Tip 4: Maak op voorhand een boodschappenlijstje met gezonde ingrediënten

Probeer je gezonde gerechten klaar te maken? Maak dan op voorhand thuis een boodschappenlijstje alvorens je naar de winkel gaat.

Eens gearriveerd in de winkel, kan je op automatische piloot gewoon je lijstje afvinken.

Op die manier ben je geneigd enkel te kopen wat er op je lijst staat en laat je je niet verleiden door al de ongezonde zaken in de winkelrekken.

 Tip 5: Hydrateren, hydrateren, wie zijn best doet zal het leren!

En met hydrateren bedoelen we geen volle koffiepot uitdrinken ;-). Je lichaam heeft voldoende water nodig om te kunnen functioneren.

Je zal zien dat je je niet alleen frisser en gezonder voelt na elke dag voldoende water te drinken (mininum 1 liter water). Een vermoeid hoofd of wat zeurende hoofdpijn kan soms zelfs verholpen worden door de juiste hoeveelheid water.

Bovendien zal je je ook beter kunnen concentreren op je dagdagelijkse activiteiten op het werk, heeft voldoende water drinken een positieve invloed op de uitstraling van je huid én verlies je misschien wel een kilootje mits voldoende beweging.


Wat steek jij achter je keuken?

Na het selecteren van de juiste frontpanelen en het werkblad, moet je ook rekening houden met een achterwand voor je keuken. Deze is niet di...

Meer info →
Wat wordt de look en feel van je nieuwe keukendeuren ?

Bij het ontwerpen van jouw nieuwe keuken kijken we samen naar je wensen en verwachtingen voor een prettige keuken. Een keuken moet praktisch...

Meer info →
Halloweenrecept: zoete spookjes

Het griezelige halloweenfeest is op komst! Een feest van griezelen… maar ook zeker van snoepen. Zorg voor een zoete traktatie met deze spook...

Meer info →
Welk sanitair kies jij in je keuken?

Bij het selecteren gaat veel tijd naar het samenstellen van de juiste vorm en het kiezen van de fraaiste keukenkastjes. Sanitair vormt ook e...

Meer info →
Een keuken op maat voor jonge gezinnen

Het gezinsleven kan soms hectisch en chaotisch zijn. Vooral met jonge kinderen is het prettig om altijd een oogje in het zeil te kunnen houd...

Meer info →
Je keuken als verlengstuk van je interieur

Vind jij het leuk om tijdens het koken betrokken te zijn bij de rest van wat er zich in de woonkamer afspeelt? Dan is een open keuken dé opl...

Meer info →

Aanmelden nieuwsbrief

Mis geen enkele actie!

Blijf je graag op de hoogte van de laatste acties en trends uit de keukenwereld?

Schrijf je dan in voor onze maandelijkse mailing boordevol nieuws.