Materialen werkbladen

Laminaat

Laminaat is een van de meest gekende en meest gekozen materialen onder de keukenbladen. Het is opgebouwd uit verschillende laagjes, waardoor het zich onderscheid van enkelvoudige materialen en als een duurzamer materiaal wordt aanzien.

Dit werkblad is niet alleen budgetgewijs een goede keuze, het is ook een praktisch en makkelijk te onderhouden materiaal met een degelijke levensduur. Laminaat is vuilbestendig en opgewassen tegen zowat alle huishoudelijke activiteiten die plaatsvinden in de keuken. Ondanks de hoge vochtbestendigheid van dit materiaal, wel opgelet met hete kookpannen en kookpotten.

Onze laminaatbladen zijn te verkrijgen in verschillende kleuren en stijlen, van modern tot klassiek. Bovendien is het ook een materiaal dat gekozen wordt bij eender welke keukenstijl.

Graniet

Sensa by Cosentino is natuurlijk graniet dat over uitstekende producteigenschappen beschikt. Het gaat om speciaal geselecteerde gesteenten die esthetisch uniek, excellent en zelfs exotisch te noemen zijn. Het graniet wordt aan een onzichtbare, revolutionaire behandeling onderworpen die het materiaal laat ademen.

Dit proces verandert ook de oppervlaktespanning van het graniet, waardoor vloeistoffen niet meer intrekken en de duurzaamheid van het materiaal gegarandeerd wordt. Het materiaal is hierdoor ook bestand tegen zonlicht en UV-stralen, je werkblad blijft er dus altijd stralend uitzien, wat wederom ten goede komt van de levensduur. De Sensa werkbladen zijn perfect vlek- en krasbestendig en heel onderhoudsvriendelijk.

De ontwerpen van je Sensa werkblad zijn uniek gemaakt door de natuur, elke steen heeft zijn eigen aderpatroon, textuur en unieke kleur. Voor iedere kleur kan bovendien een eigen afwerking gekozen worden: suède, gepolijst of caresse. Dit materiaal is perfect geschikt voor liefhebbers van bladen met een buitengewone uitstraling en mensen die een onderhoudsvriendelijke keuken willen.

Composiet

Composiet is een uitzonderlijk stevig materiaal samengesteld uit natuursteen en kunststof. De kwartskorrels voor uw composieten werkblad komen rechtstreeks uit de natuur en maken 90% uit van het oppervlak. De andere 10% zijn natuurpigmenten en harsen, deze worden onder hoge druk samengeperst met de kwartskorrels om een duurzaam en fraai werkblad te bekomen.

Doordat je composietwerkblad niet voor de volle honderd procent uit pure natuursteen bestaat, heb je veel mogelijkheden om het een persoonlijke look te geven. Zo is composiet beschikbaar in verschillende kleuren en structuren.


De voordelen van werkbladen uit composiet zijn dat ze door de persing onder hoge druk een hoge dichtheid hebben. Vlekken, bacteriën en andere stoffen kunnen hierdoor niet binnendringen. Het oppervlak is bijgevolg ook makkelijk te reinigen en te onderhouden. Daarnaast zijn ze stoot-en krasbestendig en kunnen ze goed tegen de hitte. Opgelet met hete kookpannen, want hitte kan bij composiet leiden tot verkleuring van het oppervlak.

Silestone

Silestone is een innovatief materiaal (kwarts composiet) dat voor meer dan 90% uit natuurlijk kwarts bestaat, na diamant één van de hardste mineralen die moeder natuur heeft voortgebracht. Het werkblad verkrijgt zijn bijzondere uitstraling doordat aan het kwarts een mix van hars- en kleurstoffen worden toegevoegd, eventueel aangevuld met stukjes glas of spiegel om een nog mooier effect te creëren. Na persing van het materiaal wordt een hard, non-poreus en vlekbestendig oppervlak verkregen, waardoor vlekken en bacteriën kansloos zijn. Om deze redenen scoort Silestone erg goed op onderhoudsvriendelijkheid en schokbestendigheid.


Silestone is bij Krëfel Keukens beschikbaar in een ruim kleurenpallet, op die manier is er altijd een kleur die bij je past. Je hebt de keuze uit 3 verschillende afwerkingen : glanzend gepolijst, mat suede en ruw volcano.

Dekton

Dekton® by Cosentino is een van de laatste nieuwe oppervlaktematerialen in de keukenwereld, maar niet een van de minsten. Het oppervlak behoort tot een nieuwe productcategorie, nl. de ultracompacte oppervlakken, die gekenmerkt worden door vooruitstrevende eigenschappen. Het materiaal kan niet tot de stenen, composieten of keramieken werkbladen gerekend worden.

Dekton komt verder uit een extreem versneld proces van de vorming van natuursteen, met behulp van o.a. hoge temperaturen, druk, anorganisch materiaal en gesofistikeerde technieken als de PST-technologie (Particle Sintering Technology), waardoor het oppervlak kras,- vlek,- én hittebestendig wordt. Het werkblad is door deze eigenschappen niet alleen bijzonder onderhoudsvriendelijk, ook het duurzaamheidsaspect wordt naar een hoger niveau getild. Bovendien ogen de werkbladen van Dekton ook mooi strak en robuust. Deze werkbladen zijn ook geschikt voor buitenkeukens.