FAQ

Bestelling voorbereiden

Bij Krëfel Keukens zetten we met plezier jouw ideeën en wensen om in een concreet project. Hiervoor maak je best een afspraak met een van onze keukenconsulenten in een showroom in je buurt. Hij of zij kan dan uitgebreid de tijd nemen om naar je wensen en behoeftes te luisteren en werkt op basis daarvan een voorstel op jouw maat uit. Uiteraard kan je onze showrooms ook altijd bezoeken zonder afspraak.

Hier vind je een overzicht van al onze showrooms. Zoek een showroom bij jou in de buurt.

 • Vul het contactformulier in. De consulent(e) uit de door jou gekozen showroom belt je heel binnenkort op om een afspraak vast te leggen.
 • Als je dat wenst, kan je ook zelf de showroom van je keuze opbellen en meteen een afspraak aanvragen.

Wat is de prijs voor een op maat gemaakte keuken?

 • Elke keuken is uniek, d.w.z. dat we je pas een offerte op maat van je project kunnen bezorgen nadat we samen met jou je plannen en wensen bekijken. Dat kan tijdens een afspraak met een van onze consulenten in een showroom naar keuze. Maak hier je afspraak.

Wat is de prijs voor een toonzaalkeuken?

 • De prijs van keukens die je in onze showrooms ziet, staat duidelijk aangegeven bij die keuken. We verkopen ook geregeld toonzaalmodellen, met kortingen tot -70%. Een overzicht van onze toonzaalkeukens vind je hier.
  Opgelet: toonzaalkeukens worden verkocht aan 21% BTW en worden niet geplaatst door Krëfel Keukens. Voor meer info over toonzaalkeukens kan je terecht bij een keukenconsulent in de showroom waar de toonzaalkeuken te koop staat.

Tijdens een afspraak in onze showroom luistert onze keukenconsulent(e) aandachtig naar wat jij verlangt van jouw project. Onze keukenconsulent krijgt een beeld van jouw wensen, noden en voorkeuren. Je wordt ook rondgeleid in onze showroom: zo kan je inspiratie opdoen en voorbeelden bekijken. Je ontdekt ons gamma en alle beschikbare kleuren. Op basis daarvan ga je je ontwerp bepalen, je gewenste (inbouw)toestellen overlopen, accessoires kiezen, etc. Reken voor zo’n afspraak op twee uren van je tijd.

Een nieuwe keuken: een belangrijke aankoop waarvoor je je best goed laat informeren. Om je afspraak met onze keukenconsulent(e) in onze showroom vlot te laten verlopen, is het belangrijk om goed voorbereid te zijn en een duidelijke schets te maken van de ruimte waar jouw keuken straks moet komen te staan. Uiteraard wordt je ruimte, nadat je bij ons een keuken bestelt, door onze installateur tot op de millimeter nauwkeurig opgemeten, waarna we bij Krëfel Keukens het ontwerp nog eens volledig controleren. Enkele tips op een rijtje:

1) Meet je keukenruimte goed op

 • Teken een eenvoudige plattegrond van de ruimte waarin je toekomstige keuken moet komen te staan.

2) Noteer duidelijk alle afmetingen

 • Duid op je plattegrond alle afmetingen aan van de muren in de ruimte.
 • Noteer de plaats van je ramen en deuren in de ruimte en noteer de draairichting ervan. Meet daarbij ook de afstand van de vloer tot de onderkant van de vensterbank en de maten van ramen en deuren op zich.
 • Noteer de afstand van vloer tot plafond.
 • Geef aan of er vaste objecten aanwezig zijn in de ruimte, bvb. een radiator, gordijnbak, …Noteer de afmetingen ervan.
 • Noteer ook de posities van de af- en aanvoer van water en noteer de afstand ervan tot aan de muur.

Voorbeeld van een duidelijke schets als goede basis voor een eerste gesprek:


3) Denk ook goed na over hoe je wilt dat je keuken eruit ziet.

Bedenk een antwoord op de volgende vragen:

 • Welke stijl streef je na? Breng gerust een (Pinterest) moodboard, foto’s, knipsels, … mee naar je afspraak.
 • Welke materialen verkies je? Denk hierbij niet alleen aan wat je mooi vindt, maar denk ook goed na over bijvoorbeeld het onderhoud ervan, of over wat beter bij jouw leefstijl past. Dat is belangrijk voor de keuze van je werkblad, je keukenfronten, kastenindeling, inbouwtoestellen en sanitair.
 • Aan welke noden moet jouw keuken voldoen? Het spreekt voor zich dat de keuken van een hobbykok er anders uitziet dan de keuken van iemand met wat minder affiniteit met koken. Denk ook na over je gezinssamenstelling nu én in de toekomst: lopen er kinderen rond in de keuken of is dat een toekomstbeeld? Dan zijn anti-fingerprint kastdeuren bvb geen slecht idee…Een keuken vervang je niet zo snel, dus denk goed vooruit!

Bestelling

Neem contact op met de showroom en de keukenconsulent(e) die jouw keuken voor je uittekende. Hij of zij maakt dan een afspraak met je in de showroom om de plannen en gekozen materialen nog eens door te spreken. Bij akkoord teken je een voorlopige bestelbon. Vanaf dan starten wij met de voorbereiding van je dossier en geven we je meteen een verwachte leveringsweek mee. Onze erkende installateur neemt binnen de afgesproken termijn contact met je op om je keukenruimte nauwkeurig op te meten.

Zeker en vast! Hier lees je alles wat je moet weten over een keuken kopen op afbetaling. Bij een verkoop op krediet betaal je bij bestelling minimum 15% of € 500 voorschot. De terugbetaling van het krediet start vanaf de levering van je bestelling.

Dat is afhankelijk van de fase waarin je je bevindt.

 • Als je je voorlopige bestelbon hebt ondertekend (bij beslissing tot aankoop), kan je eventuele gewenste wijzigingen nog doorgeven aan je keukenconsulent binnen een redelijke termijn. Neem altijd zo snel mogelijk contact op met jouw consulent in dat geval.
 • Vanaf het moment je plannen nagekeken werden door onze binnenhuisarchitecten en je bijgevolg je definitieve bestelbon ondertekende en je technisch plan ontving, is het niet meer mogelijk om nog zaken aan te passen aan je keuken. Je keuken is dan immers al in bestelling bij de fabrikant.

 • Tijdens een afspraak met onze keukenconsulent(e) in de showroom overloop je nog eens alle plannen en onderteken je een voorlopige bestelbon.
 • Onze erkende installateur komt je keukenruimte nauwkeurig opmeten.
 • Onze keukenconsulent checkt of die meetresultaten overeenkomen met het oorspronkelijke keukenplan en voert eventuele wijzigingen door.
 • Ons team van binnenhuisarchitecten voert een laatste technische controle uit en finaliseert je dossier.
 • Je ontvangt van ons een definitieve bestelbon en een technisch plan waarop je je definitieve goedkeuring geeft.
 • We bepalen de definitieve leveringsweek voor jouw keuken en brengen je hiervan op de hoogte.
 • Je keuken wordt geproduceerd bij één van onze gerenommeerde meubelfabrikanten. De fabrikant waar je keuken geproduceerd wordt, is afhankelijk van de keuken die je gekozen hebt.

Levering

Nadat je je bestelbon hebt getekend, starten wij met de voorbereiding van jouw dossier en kunnen we je al meegeven wanneer we verwachten je keuken te kunnen leveren. Nadat een erkende installateur de ruimte heeft opgemeten waar straks jouw nieuwe Krëfel Keuken komt, ontvang je een definitieve bestelbon en technisch plan voor jouw project. Nadat je die bestelbon ondertekend teruggestuurd hebt voor akkoord, bevestigen we jou de definitieve leveringsweek van je keuken.

Belangrijk: om de leveringstermijn niet in het gedrang te brengen, is het belangrijk om je voorschot tijdig (ten laatste 5 dagen nadat je je bestelbon tekende) te betalen. Factuur nodig? Vraag ze aan via keukens@krefel.be.

De definitieve leveringsweek van je keuken wordt door ons bevestigd nadat je je definitieve bestelbon voor akkoord ondertekend en teruggestuurd hebt. Je ontvangt deze communicatie per mail.

De definitieve leveringsdatum bevestigen we je ongeveer 3 weken voor de leveringsweek die we je eerder meegaven. Vragen over je dossier? Contacteer je keukenconsulent.

Het is belangrijk om enkele richtlijnen goed op te volgen.

 • Voer de nodige voorbereidende werken uit die nodig zijn voor de vlotte uitvoering van je keukenproject.
  • Staat er nog een oude keuken in de ruimte?
   Die moet gedemonteerd, verwijderd en afgevoerd worden. De ruimte waarin je nieuwe keuken wordt geleverd en geplaatst, moet volledig vrij zijn.
  • Pas gebouwd of gerenoveerd?
   Zorg dat je muren volledig droog zijn op de dag van de plaatsing. Wanneer muren te vochtig zijn, wordt de plaatsing uitgesteld.
  • Zijn je muren vlak en effen?
   Verwijder tegels, oneffenheden en eventuele andere obstakels.
  • Zijn je muren stevig genoeg om kasten te verankeren?
   Een gyproc-wand alleen is niet voldoende. Voor een stevige basis heb je voorzetwanden nodig op basis van een frame met OSB-platen.
 • Volg het technisch plan strikt op. Dat plan bevat alle informatie over de exacte positionering van de elektrische aansluitingen en de aan- en afvoer van het water. Moet je hiervoor de hulp van een elektricien of loodgieter inroepen? Dan plan je dit best op tijd in.
 • Voorzie parkeerplaats voor de levering van je keuken. Onze vrachtwagen heeft een ruimte van 15 meter nodig voor de deur van je woonst. Als je hiervoor ruimte op de openbare weg moet reserveren, reserveer dan tijdig een tijdelijk parkeerverbod en verbodsborden bij je stad of gemeente. Opgelet: woon je op een appartement en is er een ladderlift nodig? Dan moet je 20 meter voorzien.
 • Zorg voor een vrijgemaakte en gereinigde ruimte die vlot toegankelijk is voor de levering van je keuken.
 • Zorg ervoor dat jij (of een gemachtigd persoon) aanwezig is bij de levering.

Plaatsing

Een keuken plaatsen neemt gemiddeld 1 tot maximum 3 dagen in beslag, afhankelijk van de grootte en de complexiteit van je keukenproject. Wanneer we met jou een datum afspreken voor de plaatsing, informeren we je ook over de geschatte duur voor het plaatsen van je keuken.

Ja. Jij als koper van de keuken (of een gemachtigd persoon) wordt verwacht om aanwezig te zijn. Zo kan de installateur meteen met je overleggen wanneer er zich tijdens het plaatsen vragen of onduidelijkheden voordoen.

 • Zorg voor een vrijgemaakte en gereinigde ruimte die vlot toegankelijk is.
 • Voorzie 10 meter parkeerplaats voor de installateur op de dag(en) waarop je keuken geplaatst wordt.
 • Zorg dat je tijd voorziet in je agenda om aanwezig te zijn bij de plaatsing.

Na de plaatsing overloopt de installateur alles met je. Merk je nog iets op dat niet helemaal strookt met je verwachtingen? Meld dat zeker aan onze installateur. Hij maakt in dat geval een “voorlopig opleveringsdocument” op waarop hij de opmerkingen bundelt. Onze Dienst na Verkoop volgt je dossier verder op en zorgt ervoor dat je keuken perfect wordt opgeleverd.

 • Werken die je moet uitvoeren vooraleer je keuken geïnstalleerd wordt, zijn:
 • Vloeren van je keukenruimte
 • Het eventueel verstevigen van gyproc wanden d.m.v. OSB-platen
 • Werken die je na de plaatsing van je keuken uitvoert, zijn:
 • Muren betegelen in je keukenruimte
 • De ruimte schilderen en/of behangen

Algemeen

Neem contact op met je keukenconsulent. Je vindt zijn/haar gegevens terug op de offerte van je project.