Dekton werkblad

Kies voor Dekton.

Een state-of-the-art werkblad nodig?

Dekton® by Cosentino is een van de laatste nieuwe oppervlaktematerialen in de keukenwereld, ontwikkeld door middel van innovatieve procedures en technologische hoogstandjes.

Het oppervlak behoort tot een nieuwe productcategorie, de ultracompacte oppervlakken, die gekenmerkt worden door vooruitstrevende eigenschappen.

Het materiaal kan niet tot de stenen, composieten of keramieken werkbladen gerekend worden. Wat maakt dit werkblad zo bijzonder?

Hoogtechnologische eigenschappen

Dekton ontstaat door een extreem versneld proces van de vorming van natuursteen. Hoge temperaturen, druk, anorganisch materiaal en gesofistikeerde technieken als de PST-technologie maken dit mogelijk.

PST, beter bekend als Particle Sintering Technology, zorgt ervoor dat het oppervlak kras,- vlek,- én hittebestendig wordt. Hierdoor onderscheidt het werkblad zich van andere bladen en is het niet alleen bijzonder onderhoudsvriendelijk, ook het duurzaamheidsaspect wordt zo naar een hoger niveau getild. Bovendien ogen de werkbladen van Dekton mooi strak en robuust.

Ben je op zoek naar een werkblad voor je buitenkeuken? Ook daarvoor is Dekton geschikt.

De voordelen op een rijtje

Een veelbelovend werkblad voor je keuken

De 7 voornaamste voordelen van Dekton:

1. UV-bestendig

Door deze eigenschap verandert je werkblad niet van kleur na verloop van tijd. Zeker voor een buitenkeuken is dit van cruciaal belang.

2. Krasbestendig

Dit wilt niet zeggen dat je werkblad een snijplank is, maar je mes zal je Dekton werkblad niet beschadigen. Mooi meegenomen toch? Dekton garandeert een afwerking die de gehele levensduur intact blijft.

3. Kleurengamma

Dekton is in verschillende kleuren beschikbaar. Bekijk snel welke kleur het beste bij jouw keuken past of laat je bijstaan door onze experts.

4. Vorst en dooibestendig

Dekton is ook opgewassen tegen extreem koude temperaturen. Je Dekton werkblad heeft een lage thermische uitzettingscoëfficiënt, waardoor het temperatuurwisselingen de baas kan. Ook de hoge weerstand tegen hydrolyse is een pluspunt.

5. 
Stabiel en buigvast

Dekton is eenvoudig te installeren door de consistente dikte en dimensie. Het materiaal heeft een buigsterkte die maar liefst 5 keer groter is dan die van graniet. Al onder de indruk? Dekton kan dan ook in dunnere oppervlakten en over grotere spanwijdtes aangebracht worden.

6.
 Vlekbestendig

Hier onderscheidt Dekton zich helemaal van de rest. Tegenwoordig zijn bijna alle werkbladen bestand tegen vlekken, maar Dekton is vlekvast.

Wat is dan het verschil? Zelfs de hardnekkigste vlekken maken geen schijn van kans en chemische stoffen laten geen sporen na. Heb je koffie gemorst? Heb je een wijnvlek gemaakt? Is er een roestvlek onstaan? Het brengt allemaal geen schade toe aan je Dekton werkblad.

Keukens met een Dekton werkblad